Νέο Volkswagen Taigo. Δείτε την τιμή του coupe crossover!

Taigo είναι το όνομα του compact coupe Crossover της Volkswagen που κάνει την εμφάνιση του στην Κυπριακή αγορά. Αυτό είναι και το πρώτο coupe SUV που παρουσιάζεται στη μικρή κατηγορία και βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα όπως και το Polo, μια τροποποιημένη εκδοχή της γνωστής MQB που τώρα ονομάζεται MQB A0 για το Taigo.Volkswagen Taigo - vw cyprus unicars

To μήκος του φθάνει τα 4.270 χλστ. ενώ το πλάτος τα 1.757 χλστ. με το μεταξόνιο να βρίσκεται στα 2.566 χλστ. Αριθμοί που το φέρουν κοντά στο T-Cross με τη μεγάλη διαφορά να βρίσκεται στην κλίση της οροφής στο πίσω μέρος που του προσφέρει ένα coupe στιλ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της VW

Volkswagen Taigo - vw cyprus unicars

Το μοντέλο διατηρεί την ταυτότητα του εργοστασίου όσον αφορά τον εσωτερικό χώρο με στοιχεία όπως η οθόνη αφής 6.5 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό (προαιρετικά 9.2 ιντσών) και τον ψηφιακός πίνακας οργάνων. Ο χώρος αποσκευών φθάνει τα 438 λίτρα έναντι των 455 του T-Cross αλλά αυτό οφείλεται στην κεκλιμένη coupe οροφή του.

Στο χώρο των κινητήρων, το μοντέλο είναι αρχικά εφοδιασμένο με τρεις επιλογές βενζίνης. Αρχή με τον τρικύλινδρο του ενός λίτρου με 95 ή 110 ίππους, ενώ η τρίτη επιλογή είναι ο τετρακύλινδρος στα 1.5 λίτρα με τους 150 ίππους. Ανάλογα με την έκδοση και τα κιβώτια τα οποία θα είναι ένα χειροκίνητο 5 ή 6 σχέσεων και ένα αυτόματο διπλού συμπλέκτη με 7 σχέσεις.