Κύπρος: Τόσους «έγραψαν» οι κάμερες – Η πρωταθλήτρια παρανομία

Έπιασε δουλειά για τα καλά το σύστημα φωτοεπισήμανσης τόσο για τις σταθερές όσο και για τις κινητές κάμερες. Ο βοηθός υπεύθυνος του Τμήματος Τροχαίας στο Αρχηγείο Αστυνομίας, Χάρης Ευριπίδου, σε δηλώσεις του, ανέφερε πώς από την ημέρα λειτουργίας του συστήματος μέχρι σήμερα, έχουν καταγγελθεί 40.000 οδηγοί.

cyprus camerasΔηλαδή από την 1η Ιανουαρίου 2022, μέχρι τον Μάρτη, τρεις μήνες, οι οδηγοί, οι οποίοι προέβησαν σε οποιαδήποτε παρανομία ανέρχονται στους 40.000.

Ερωτηθείς για το ποια παράβαση είναι η «πρωταθλήτρια», ο κος. Ευριπίδου, σημείωσε πώς γύρω στις 30,000 καταγγελίες αφορούν το όριο ταχύτητας ενώ οι άλλες 10,000 αφορούν παραβίαση κόκκινου σηματοδότη και της γραμμής στάσης.

Ήδη, σύμφωνα με τον βοηθό υπεύθυνο του Τμήματος Τροχαίας, άρχισαν να αποστέλλονται τα εξώδικα στους παραβάτες και μάλιστα κάποια από αυτά έχουν πληρωθεί. Αυτό σημαίνει, όπως μας δήλωσε ο κος. Ευριπίδου, πώς το σύστημα φωτοεπισήμανσης λειτουργεί κανονικά, χωρίς οποιαδήποτε τεχνικά προβλήματα.

Οι τροχαίες παραβάσεις που εντοπίζονται από τις κάμερες είναι συγκεκριμένες:

Οι κάμερες ενεργοποιούνται και ανιχνεύουν μόνο τις παραβάσεις του ορίου ταχύτητας, του κόκκινου σηματοδότη και της γραμμής στάσης. Όμως, όταν οι κάμερες «τσακώσουν» οδηγό να παραβιάζει τα πιο πάνω, θα μπορούν επιπλέον οι υπεύθυνοι να εντοπίσουν από τις φωτογραφίες αν ο οδηγός κάνει χρήση κινητού τηλεφώνου, δεν φέρει ζώνη ασφαλείας ή και αν δεν γίνεται χρήση προστατευτικού κράνους από μοτοσικλετιστές.

Τα πρόστιμα:

– Ζώνη ασφαλείας 150 ευρώ (επανάληψη αδικήματος εντός 3 ετών 300 ευρώ)

– Χρήση τηλεφώνου 150 ευρώ (επανάληψη αδικήματος εντός 3 ετών 300 ευρώ)

– Μη χρήση προστατευτικού κράνους 200 ευρώ (επανάληψη αδικήματος εντός 3 ετών 400 ευρώ)

– Μη συμμόρφωση με τον φωτεινό σηματοδότη – κόκκινο 300 ευρώ

– Παράβαση της γραμμής αναμονής στα φώτα τροχαίας 25 ευρώ

Οι ποινές για την ταχύτηταpoines astynomia kyprou cyprus police cameres prostimata

Θυμίζουμε πως από την 1η Οκτωβρίου 2020 είναι σε ισχύ οι νέες πρόνοιες στις νομοθεσίες που αφορούν τις τροχαίες παραβάσεις.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ποινές

Πηγή – kathimerini.com.cy

Δείτε όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Κυπριακής αγοράς (Τιμες/Εξοπλισμός) - electric cars cyprus - Σχεδίο Επιχορήγησης για την Αγορά Ηλεκτρικών Οχημάτων

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.