Κύπρος 2023: Άτομο σε τροχοκάθισμα επιβιβάζεται σε λεωφορείο από στάση μέσα σε χωράφι

Μετά την φωτογραφία με την ηλικιωμένη γυναίκα η οποία περίμενε μέσα στη ζέστη σε στάση λεωφορείου χωρίς στέγαστρο και παγκάκι, ακουμπώντας σε πάσσαλο, ακόμη μια εικόνα που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο προκαλεί μόνο αγανάκτηση και σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει ευρωπαϊκή χώρα του 2023.

stasi leofwriou kypros cyprus Οργάνωσης Παραπληγικών ΚύπρουΌπως φαίνεται σε φωτογραφία που ανάρτησε ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου στο Facebook, Δημήτρης Λαμπριανίδης, άτομο σε τροχοκάθισμα πάει να επιβιβαστεί σε λεωφορείο από στάση η οποία φαίνεται να βρίσκεται μέσα σε χωράφι, επίσης χωρίς στέγαστρο και παγκάκι.

Μάλιστα, ο κ. Λαμπριανίδης αναφέρει το εξής: «Τέτοια μας θυμίζουν και μας προσγειώνουν στην πραγματικότητα για την ποιότητα ζωής που απολαμβάνουμε στη χώρα μας και το επίπεδο των υποδομών που οι αρχές, τοπικές & κράτος, διατηρούν για τους πολίτες. Από το 2010 που ξεκίνησε η πρώτη σύμβαση για δημιουργία δικτύου λεωφορείων αστικών συγκοινωνιών, δαπανήθηκαν πέραν των €500 εκατομμυρίων αλλά για τις στάσεις λεωφορείων, στέγαστρα και προσβασιμότητα δεν έγινε σχεδόν τίποτα. Στάσεις λεωφορείων σε παγκέτα, σε χωράφια, χωρίς πεζοδρόμια, χωρίς προσβασιμότητα, χωρίς στέγαστρα, χωρίς ασφάλεια. Την επόμενη φορά που θα πει κάποιος ‘σαν την Κύπρο δεν έχει’ δείξτε του αυτή τη φωτογραφία όπως και τη δεύτερη που δείχνει άτομο σε τροχοκάθισμα να επιβιβάζεται από χωματόδρομο».

Πηγή – kathimerini.com.cy

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK