Κυκλοφοριακό: Πότε ανοίγουν οι έξι λωρίδες στον αυτοκινητόδρομο

Τον Δεκέμβρη του 2023 ολοκληρώνεται η Α φάση του περιμετρικού σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία

xalepianes cyprus kinisiΗ ταλαιπωρία των οδηγών στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας- Λεμεσού, είναι τους τελευταίους μήνες καθημερινά στο μενού των οδηγών που μεταβαίνουν στη Λευκωσία, εφόσον παραμένει κλειστό τμήμα του αυτοκινητόδρομου στο πλαίσιο των εργασιών για την Α φάση του περιμετρικού Λευκωσίας.

Συνολικά η Α φάση του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί Δεκέμβρη του 2023. Η «Κ» επικοινώνησε με την κατασκευάστρια εταιρεία του έργου, Cyfield Construction Ltd, και ζήτησε τα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης των εργασιών- πότε δηλαδή θα επιστρέψουν στην κυκλοφορία και οι έξι λωρίδες στον αυτοκινητόδρομο. Ο CEO του ομίλου Γιώργος Χρυσοχός, ανέφερε ότι εντός Μαρτίου αναμένεται να ανοίξει κανονικά ο αυτοκινητόδρομος.

Συνολικά η Α φάση του έργου αναμένεται να ολοκληρωθεί Δεκέμβρη του 2023, αν και οι προηγούμενες εκτιμήσεις της εταιρείας έκαναν λόγο για φθινόπωρο του 2023, και οι αρχικές Μάρτη του 2023. Μέχρι στιγμής, έχει ολοκληρωθεί η υπέργεια γέφυρα, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες για τις δύο υπόγειες διαβάσεις. Ταυτόχρονα έχουν ξεκινήσει και οι εργασίες στη Λεωφόρο Τσερίου, παρά την βιοτεχνική περιοχή Λακατάμιας.

Βάσει σχεδιασμού, οι εργασίες της Α φάσης του έργου αφορούν έκταση 7,5 χιλιομέτρων, το τμήμα από την συμβολή του έργου με τον Αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας–Λεμεσού, παρά την Βιομηχανική περιοχή Ιδαλίου μέχρι την συμβολή του με την Λεωφόρο Στροβόλου/Τσερίου, παρά τη Βιοτεχνική Ζώνη Λακατάμειας, ενώ το κόστος ανέρχεται στα 65 εκατ. ευρώ.

Πηγή – kathimerini.com.cy

top 10: Δέκα SUV μέχρι 20,000 στην Κύπρο

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.