Κλασσικά αυτοκίνητα πρωταγωνιστούν στο ημερολόγιο της ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

Τα κλασσικά αυτοκίνητα των κυπριακών δρόμων αποτελούν την πηγή έμπνευσης για το συλλεκτικό ημερολόγιο της εταιρείας ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ για το 2021.

Chr Kapodistrias - Calendar 2021Το ημερολόγιο κυκλοφορεί τόσο σε επιτραπέζια όσο και σε βιβλιόδετη έκδοση – σημειωματάριο δύο διαφορετικών τύπων (εβδομαδιαίο και ημερήσιο) και αποστέλλεται αποκλειστικά σε πελάτες και συνεργάτες της εταιρείας, με την ευκαιρία των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Τα πέντε καλύτερα αυτοκίνητα με manual κιβώτιο

Τις σελίδες του ημερολογίου κοσμούν δεκάδες ιστορικά και κλασσικά οχήματα που κυκλοφόρησαν στους δρόμους της Κύπρου τις δεκαετίες του ’50, ’60 και ’70. Ο φωτογραφικός φακός τα απαθανάτισε με φόντο  ιστορικά κτήρια, ναούς και συνοικίες στον ιστορικό πυρήνα της Λευκωσίας και της Λεμεσού, στην Πάφο αλλά και στη Λάρνακα.  Ξεχωριστή θέση στο ημερολόγιο έχει άρθρο που καταγράφει την ιστορία των συγκοινωνιών και του αυτοκινήτου στην Κύπρο, η εισαγωγή του οποίου ξεκινάει επί Αγγλοκρατίας και εκτοξεύεται στα πρώτα χρόνια μετά την ανεξαρτησία, όταν η Κύπρος καθίσταται μια από τις πρώτες χώρες στην Ευρώπη σε αριθμό αυτοκινήτων, κατ’ αναλογία πληθυσμού.

Chr Kapodistrias - Calendar 2021_ii«Μέσα από τις σελίδες του ημερολογίου θέλουμε να ταξιδέψουμε τους συνεργάτες μας πίσω στο χρόνο, φέροντας μνήμες από τα αυτοκίνητα των γονιών και των παππούδων μας» αναφέρει ο Co – CEO της εταιρείας κ. Κωνσταντίνος Καποδίστριας και προσθέτει: «εκ μέρους της εταιρείας, θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων οι οποίοι με ευχαρίστηση και προθυμία μας τα παραχώρησαν για τις ανάγκες της φωτογράφισης».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα αυτοκίνητα των οδηγών της F1

Μεταξύ άλλων, στις σελίδες του ημερολογίου πρωταγωνιστούν ένα Land Rover του 1955 φωνογραφημένο στις Καμάρες της Λάρνακας, ένα Vauxhall PA Cresta του 1960 μπροστά στην Αγία Παρασκευή της Γεροσκήπου (βυζαντινή εκκλησία του 9ου αιώνα) αλλά και ένα MG BGT του 1972 με φόντο το κτίριο που φιλοξένησε το σιδηροδρομικό σταθμό του Καϊμακλίου. Στην Καστελλιώτισσα έχει φωτογραφηθεί ένα Austin Mini Cooper του 1963, ενώ στον ιστορικό πυρήνα του Αγίου Δομετίου συναντάμε μια Triumph Herald Convertible του 1965 και σε συνεργείο στην παλιά Λευκωσία ένα Volkswagen T2 Crew Cab του 1971.

Το ημερολόγιο της ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ γίνεται θεσμός αναδεικνύοντας κάθε χρόνο και μια πτυχή του κόσμου της αυτοκίνησης. Πέρσι την τιμητική τους είχαν τα αυτοκίνητα των δρόμων της Κούβας.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.