Ηλεκτρικά αυτοκίνητα Κύπρος: Q4 e-tron / Q4 Sportback e-tron

 Δείτε εδώ τις Τιμές/Eξοπλισμό του Audi Q4 e-tron
 Δείτε εδώ τις Τιμές/Eξοπλισμό του Audi Q4 e-tron Sportback

Το Audi Q4 e-tron και το Q4 Sportback e-tron είναι τα πρώτα συμπαγή ηλεκτρικά SUV από τη γερμανική μάρκα προσφέροντας σωρεία τεχνολογικών και σχεδιαστικών καινοτομιών. Με το Q4 e-tron και το Q4 Sportback e-tron, η Audi κάνει το επόμενο βήμα στη σχεδιαστική φιλοσοφία των ηλεκτρικών της μοντέλων. Διατηρούν την ταυτότητα της Audi προσφέροντας λειτουργικότητα αλλά και άνεση για κάθε χρήση.

AUDI Q4 e-tronΟι δύο εκδόσεις του Q4 e-tron ξεχωρίζουν χάρη στις εντυπωσιακές τους αναλογίες όπως τους μεγάλους τροχούς, τη μεγάλη μάσκα, τους εντυπωσιακούς αεραγωγούς αλλά και το συνολικό μυώδη σχεδιασμό του αμαξώματος.


Audi Q4 50 e-tron quattro
Οι δύο εκδόσεις διαφοροποιούνται με την οροφή τύπου coupe στο Audi Q4 Sportback e-tron όπου η αεροτομή τοποθετείται βαθιά στο πίσω παράθυρο. Χαρακτηριστικό είναι και το ότι ο αεροδυναμικός συντελεστής φθάνει μόλις το 0,28 για το Q4 e-tron και 0,26 για τη Sportback έκδοση.

Audi Q4 50 e-tron quattroΤο εσωτερικό του Audi Q4 e-tron και του Q4 Sportback e-tron διαθέτουν οδηγοκεντρικό προσανατολισμό προσφέροντας άνεση, ευρυχωρία και ένα ολοκληρωμένο πακέτο εξοπλισμού. Ξεχωρίζουν οι δύο οθόνες όπως και το εντελώς νέο είναι το τιμόνι με τις απρόσκοπτες επιφάνειες αφής. Το Infotainment και η πλοήγηση λειτουργούν με την κεντρική οθόνη αφής MMI που προσφέρεται σε τρία επίπεδα – MMI, MMI plus και MMI pro, ενώ μπορεί να λειτουργήσει και με φωνητικό έλεγχο.

Audi Q4 Sportback e-tron 50 quattro
Audi Q4 Sportback e-tron 50 quattro

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή myAudi, ο ιδιοκτήτης μπορεί να ενεργοποιήσει τη φόρτιση στο σπίτι και τον έλεγχο κλιματισμού πριν από την είσοδο του στο αυτοκίνητο μέσω του app στο smartphone του. Προαιρετικά και το heads-up display με επαυξημένη πραγματικότητα. Οι πληροφορίες  που παρέχονται από ορισμένα συστήματα υποβοήθησης εμφανίζονται σε ένα μεγάλο οπτικό πεδίο σαν μια εικονική, αιωρούμενη εικόνα σε απόσταση περίπου δέκα μέτρων ή περισσότερο από τον οδηγό – δημιουργώντας ένα συναρπαστικό εφέ. Στα συστήματα ασφαλείας περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, το adaptive cruise control, που βοηθά τον οδηγό με διαμήκη και πλευρική καθοδήγηση σε όλο το εύρος ταχύτητας όπως και οι κάμερες surround view.

Η γκάμα ηλεκτρικών κινητήρων των δύο συμπαγών ηλεκτρικών μοντέλων ανταποκρίνεται στις ανάγκες διαφορετικών πελατών – από τον αστικό οδηγό έως τον οδηγό μεγάλων αποστάσεων. Περιλαμβάνει δύο παραλλαγές μπαταριών με το Q4 35 e-tron και το Q4 40 e-tron να διαθέτουν ηλεκτροκινητήρα που κινεί τους πίσω τροχούς, με ισχύ 170 ίππων και 204 ίππων αντίστοιχα. Η κορυφαία έκδοση Q4 50 e-tron quattro διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες παρέχοντας κίνηση και στους τέσσερεις τροχούς, με μέγιστη ισχύ τους 299 ίππους.

Audi Q4 50 e-tron quattro
Audi Q4 50 e-tron quattro

Ένα άλλο πλεονέκτημα για καθημερινή χρήση είναι η υψηλή εμβέλεια όπου το Q4 Sportback 40 e-tron διανύει έως και 520 χιλιόμετρα (WLTP) με μία μόνο φόρτιση μπαταρίας. Χάρη στη μέγιστη χωρητικότητα φόρτισης, σε ιδανικές συνθήκες, μπορεί να φορτίσει αρκετή ισχύ για περίπου 130 χιλιόμετρα (WLTP) σε περίπου δέκα λεπτά.

Στον προαιρετικό εξοπλισμό των δυο εκδόσεων η Audi μπορεί προσφέρει και σπορ ανάρτηση που χαμηλώνει το αμάξωμα κατά 15 χιλιοστά (πακέτο S line). Ταυτόχρονα μπορούν να επιλεχθούν και άλλα συστήματα οδήγησης (μέρος του βασικού εξοπλισμού του Sportback) τα οποία να μπορούν να στέλνουν δύναμη μόνο στους πίσω τροχούς.