Ηλεκτρικά αυτοκίνητα Κύπρος: Peugeot e-2008

 Δείτε εδώ τις Τιμές/Eξοπλισμό του Peugeot e-2008

H ηλεκτροκίνηση δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τη γκάμα της PSA και ιδιαίτερα από την Peugeot. Πέραν του hatchback e-208 η εταιρεία παρουσιάζει και το compact SUV, e-2008. Σχεδιαστικά, το αμιγώς ηλεκτρικό 2008 δεν έχει μεγάλες διαφορές σε σύγκριση με τις εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Παρόλα αυτά συναντούμε στοιχεία όπως την μπροστινή μάσκα που είναι βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος αλλά και το γράμμα “e” σε διάφορα μέρη.

Peugeot e2008 suc geo pavlides cyprusΚάτι παρόμοιο συμβαίνει και στο εσωτερικό το οποίο διατηρεί την ίδια φιλοσοφία σχεδιασμού της μάρκας στις εκδόσεις με θερμικό κινητήρα. Σίγουρα διαφέρουν οι διαφορετικές ενδείξεις του ψηφιακού πίνακα οργάνων του i-Cockpit που πλέον περιλαμβάνουν στοιχεία όπως το επίπεδο ενέργειας της μπαταρίας, την αυτονομία και πολλά άλλα στοιχεία που παρέχουν τα ηλεκτρικά μοντέλα. Το ίδιο και για το infotainment με πολλές πληροφορίες για τον ηλεκτροκινητήρα.

Peugeot e2008 suc geo pavlides cyprusΗ ηλεκτρική έκδοση του e-2008 διαθέτει ένα ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 136 ίππων και 260 Nm ροπής από την ισχύς των 50 kWh της μπαταρίας. Η αυτονομία είναι της τάξης των 310 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το νέο πρότυπο WLTP.