Ηλεκτρικά αυτοκίνητα Κύπρος: Mini Cooper SE

 Δείτε εδώ τις Τιμές/Eξοπλισμό του Mini Cooper SE

Το MINI Cooper SE είναι το πρώτο ηλεκτρικό ΜΙΝΙ στην ιστορία της μάρκας. Και αυτό ύστερα από 60 και πλέον χρόνια από τη δημιουργία του θρυλικού μοντέλου. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό πολυτελές μικρό αυτοκίνητο προσφέρει γνήσια αίσθηση MINI με οδήγηση μηδενικών ρύπων αφού βασίζεται στην έκδοση του τρίθυρου μοντέλου με το συμβατικό κινητήρα το οποίο εξελίχθηκε με γνώμονα ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο.

MINI Cooper SEΟ ηλεκτρικός κινητήρας των 135 kW/184 hp, το ειδικά σχεδιασμένο σύστημα εμπρός κίνησης και το καινοτόμο σύστημα δυναμικής οδήγησης με έλεγχο ολίσθησης των τροχών χαρίζουν στο νέο MINI Cooper SE μοναδική ευελιξία, τη γνωστή ως αίσθηση ‘go-kart’. Με μέγιστη ροπή 270 Nm το αμιγώς ηλεκτρικό MINI επιταχύνει από στάση στα 7,3 δευτερόλεπτα. Η μπαταρία ιόντων λιθίου παρέχει αυτονομία 234 km και είναι χαμηλά τοποθετημένη στο πάτωμα, ώστε να μην περιορίζεται η χωρητικότητα του χώρου αποσκευών συγκριτικά με του 3θυρου MINI με συμβατικό κινητήρα.

MINI Cooper SEΤο πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό MINI επιτρέπει επίσης στον οδηγό να προσαρμόζει τις ρυθμίσεις του οχήματος στις τρέχουσες οδικές συνθήκες και στις προσωπικές τους προτιμήσεις. Τα MINI Driving Modes δίδουν τη δυνατότητα στον οδηγό να επιλέξει από τέσσερα προφίλ (Sport, MID, GREEN και GREEN+). Παράλληλα, με την παρουσίαση του στην αγορά, ήταν το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο του BMW Group στο οποίο ο οδηγός μπορεί να επηρεάζει την απόδοση ανάκτησης ενέργειας. Ένας διακόπτης προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής υψηλού ή χαμηλού επιπέδου ανάκτησης ενέργειας με τη σχετική επίδραση στην επιβράδυνση, ανεξάρτητα από τα MINI Driving Modes.

MINI Cooper SEΤο νέο MINI Cooper SE φορτίζεται από το δίκτυο ηλεκτρισμού, στο οποίο μπορεί να συνδεθεί μέσω συμβατικής ηλεκτρικής πρίζας, του MINI ELECTRIC Wallbox ή ενός δημόσιου σταθμού φόρτισης. Η μονάδα φόρτισης του νέου MINI Cooper SE είναι σχεδιασμένη για μέγιστη ισχύ φόρτισης 50 kW, επιτρέποντας το 80% της φόρτισης να επιτυγχάνεται σε 35 λεπτά.