Ηλεκτρικά αυτοκίνητα Κύπρος: Hyundai Kona Electric

 Δείτε εδώ τις Τιμές/Eξοπλισμό του Hyundai Kona Electric

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό compact SUV της Hyundai αποτελεί ορόσημο στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, συνδυάζοντας με τον καλύτερο τρόπο τα πλεονεκτήματα της ηλεκτροκίνησης υψηλής αυτονομίας με το δυναμισμό των SUV.

HYUNDAI KONA ELECTRICΤο μοντέλο της Hyundai διατίθεται με δύο εκδόσεις κινητήρων. H πρώτη με μπαταρία χωρητικότητας 39 kWh, το ΚΟΝΑ Electric μπορεί να καλύψει με μια μόνο φόρτιση έως και 305 χιλιόμετρα σε μικτό κύκλο, με τον ηλεκτροκινητήρα να αποδίδει 136 ίππους (100 kW) 395 Nm ροπής. Η δυνατότερη με τη μεγαλύτερη μπαταρία των 64 kWh, προσφέρει συνδυασμένη αυτονομία της τάξης των 484 (WLTP)  χιλιομέτρων με την απόδοση του να φθάνει τους 204 ίππους και ροπή επίσης 395 Nm.

Χάρη στην ιδιαίτερη τεχνολογία που έχει αναπτύξει η Hyundai για τη θερμική διαχείριση της ηλεκτρικής μπαταρίας, επιτυγχάνεται βελτιωμένη αξιοπιστία στην αποδοτικότητα (και επομένως και αυτονομία) της μπαταρίας υπό τις εκάστοτε συνθήκες περιβάλλοντος.hyundai kona-electric

Πρόκειται για ένα μοντέλο που από τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του απέσπασε σημαντικές διακρίσεις, μαζί και την κορυφαία αξιολόγηση 5 αστέρων στην ασφάλεια. Χάρη στον χαμηλό αεροδυναμικό συντελεστή μόλις 0,288 cd, ακόμη και σε ταχύτητες αυτοκινητοδρόμου είναι αξιοσημείωτη η ηχομόνωση του ΚΟΝΑ Electric. Παρά το μεγάλο πλάτος (1.800mm) και μεταξόνιο (2.600mm) που προσφέρουν ευρυχωρία επιβατών, το συμπαγές εξωτερικό μήκος (4.180mm) είναι εξαιρετικό για την πόλη.