Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας για τους Εθνοφρουρούς στην Κύπρο

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στις 24 Ιουνίου, η Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας για τους Εθνοφρουρούς στην Κύπρο, στο πλαίσιο της οποίας το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) “Πάνος Μυλωνάς”, από κοινού με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αυτοκινήτου (CAA), διεξήγαγαν βιωματικά Εργαστήρια Οδικής Ασφάλειας για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εθνοφρουρών.

Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας για τους Εθνοφρουρούς στην ΚύπροΑπό τις 21 έως 24 Ιουνίου, στελέχη του Ινστιτούτου μετέβησαν στην Κύπρο και από κοινού με εκπροσώπους του τμήματος Τροχαίας της Αστυνομίας και πρεσβευτές οδικής ασφάλειας διενήργησαν βιωματικές εκπαιδεύσεις σε στρατόπεδα της Λευκωσίας και της Αμμοχώστου. Βασικά σημεία εστίασης των εκπαιδεύσεων του Ινστιτούτου ήταν η απόσπαση προσοχής και η χρήση κράνους στο πλαίσιο του προγράμματος “Affordable Helmet Initiative in the Mediterranean” το οποίο συντονίζει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου στην Κύπρο και την Ελλάδα με την υποστήριξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) το οποίο έχει ως σκοπό την προώθηση χρήσης κράνους ειδικά στους νέους μοτοσικλετιστές.

Η εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας διοργανώθηκε από το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας Κύπρου και τη συμμετοχή των Υπουργείων Μεταφορών, Επικοινωνιών & Έργων, Άμυνας και Δικαιοσύνης & Δημοσίας Τάξης. με στόχο την ευαισθητοποίηση και την καλλιέργεια οδικής συνείδησης στη συγκεκριμένη ομάδα νέων. Συνολικά εκπαιδεύτηκαν περισσότεροι από 2.000 Εθνοφρουροί. Η συμμετοχή του Ινστιτούτου έγινε επίσης στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας που έχει υπογραφεί μεταξύ του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας Κύπρου και του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» και ουσιαστικά αποτελεί την πρώτη δράση συνεργασίας. Μάλιστα την Πέμπτη 23 Ιουνίου στο στρατόπεδο «Ηλία Παπακυριακού» σε ειδική τελετή ο Αρχηγός ΓΕΕΦ, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, από κοινού με τους Υπουργούς Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, κ. Γιάννη Καρούσο, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, κα Στέφη Δράκου, και Άμυνας, Κύριο Χαράλαμπο Πετρίδη, βράβευσαν το Ινστιτούτο για την προσφορά του στην εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των εθνοφρουρών.

Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας για τους Εθνοφρουρούς στην ΚύπροΤαυτόχρονα, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου προωθώντας τη διεθνή εκστρατεία #CommitToAct της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, ξεκινά καμπάνια στα κοινωνικά δίκτυα για την υποστήριξη της Παγκόσμιας Δεκαετίας Δράσης για την Οδική Ασφάλεια 2021-2030 που έχει ως στόχο τη μείωση των θανάτων και τραυματισμών σε τροχαίες συγκρούσεις κατά το ήμισυ μέχρι το 2030. Ο Σύνδεσμος δημιούργησε σε συνεργασία με το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» τρία βίντεο που καλούν σε δράση τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής των δύο χωρών για την επίτευξη του στόχου αυτού, επενδύοντας σε δράσεις και παρεμβάσεις που σώζουν ζωές όπως είναι η επέκταση των ζωνών 30 χλμ/ώρα, η εκπαίδευση όλων των μαθητών στην Οδική Ασφάλεια και την Κινητικότητα, η προώθηση της βιώσιμης και ενεργητικής κινητικότητας, αλλά και η υποστήριξη των θυμάτων όπου δεν ήταν δυνατόν ένα τροχαίο να αποφευχθεί.

Ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Αυτοκινήτου, κ. Αντώνης Μιχαηλίδης, ο οποίος παραβρέθηκε στην τελετή της 23ης Ιουνίου δήλωσε:

«Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου βρίσκεται ανέκαθεν έμπρακτα στο πλευρό της Κυπριακής Κοινωνίας και εξασφάλισε οι νέοι Εθνοφρουροί μας να εκπαιδευτούν με τα επιστημονικά τεκμηριωμένα προγράμματα του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς», με τη χρήση προσομοιωτών οδικής ασφάλειας. Είναι ιδιαίτερα σημαντική η πρωτοβουλία του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας και των τριών Υπουργείων σε μια περίοδο όπου τα τροχαία συμβάντα βρίσκονται σε έξαρση στον τόπο μας να απευθυνθούν στην ομάδα των Εθνοφρουρών. Ας μην ξεχνάμε πως πρόσφατα είχαμε θύμα από την ομάδα αυτή και ότι τα τροχαία συμβάντα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου για την ηλικιακή ομάδα των παιδιών και των νέων 5-29 ετών. Παράλληλα, με την καμπάνια #CommitToAct καλούμε όλους τους φορείς να συνεργαστούν για την επίτευξη του οράματος των μηδενικών απωλειών μέσα από σημαντικές δράσεις που προτείνονται στο Παγκόσμιο Σχέδιο για τη Δεκαετία Δράσης 2021-2030: την προώθηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και της βιώσιμης κινητικότητας στις πόλεις, επενδύσεις στην εκπαίδευση αλλά και στην υποστήριξη των θυμάτων και των οικογενειών τους μετά το τροχαίο»

Η Πρόεδρος του Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» κα Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά, έστειλε το εξής μήνυμα:

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μπορούμε να θέσουμε σε εφαρμογή το μνημόνιο συνεργασίας με το Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας Κύπρου για τη διεξαγωγή κοινών δράσεων Οδικής Ασφάλειας προς όφελος των δύο αδελφών χωρών. Είμαστε πάντα στη διάθεση της Κυπριακής Πολιτείας να συνεισφέρουμε σε έμψυχο δυναμικό, σε ανταλλαγή καλών πρακτικών και με πολύτιμη γνώση που έχουμε αποκτήσει τα τελευταία 17 χρόνια δράσης και συμμετοχής σε σημαντικούς διεθνείς φορείς. Η Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας για τους Εθνοφρουρούς αποτελεί την πρώτη σημαντική συνέργεια και έχουμε στο πλάνο μας μια συστηματική παρουσία στην Κύπρο, σε συνεργασία πάντα με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αυτοκινήτου (CAA) και όλους τους δημόσιους φορείς, στον κοινό μας αγώνα για έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα. Ας συνεργαστούμε!».

top 10 - Δείτε τα ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα στην Κύπρο… σήμερα!

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Petros Soutzis has spent 39 years as a motoring journalist, driven by his passion, dedication, and extensive experience in everything related to cars. As a Cypriot journalist, he is the only representative from his country in the COTY committee (Car of the year). He is also a Vice President and a founding member of the Autobest Association, which elects the European Best Buy Car of the Year. These same qualities have been the cornerstone of autokinito.com.cy, which has become the go-to site for everyone who loves cars, motorsports, or anyone simply interested in purchasing a car in Cyprus.