Έρχονται κάμερες και σε άλλα σημεία – Πού και πόσες τοποθετούνται

Ξεκίνησε η εγκατάσταση επιπλέον καμερών στους δρόμους της Κύπρου μετά την ολοκλήρωση της πιλοτικής φάσης του συστήματος φωτοεπισήμανσης, η οποία περιλάμβανε την εγκατάσταση τεσσάρων κινητών και τεσσάρων σταθερών καμερών στη διασταύρωση των λεωφόρων Γρίβα Διγενή και Δημοσθένη Σεβέρη στη Λευκωσία.

kameres road cameras cyprusΤο έργο έχει πλέον εισέλθει στην πρώτη φάση, κατά την οποία, εντός των επόμενων έξι μηνών, αναμένεται η προμήθεια και η σταδιακή εγκατάσταση ακόμη 20 σταθερών καμερών και 16 κινητών καμερών σε έξι διασταυρώσεις σε Λευκωσία και Λεμεσό. Στη δεύτερη φάση που θα ακολουθήσει της πρώτης, θα εγκατασταθούν άλλες 66 σταθερές κάμερες σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο.

Οι κάμερες αναμένεται να «πιάσουν δουλειά» μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης. Υπενθυμίζεται ότι το σύστημα φωτοεπισήμανσης εντοπίζει αυτόματα και καταγράφει τις παραβιάσεις της γραμμής στάσης στις διασταυρώσεις, του κόκκινου στα φώτα τροχαίας και της ταχύτητας. Επιπρόσθετα, κατά την επεξεργασία των δεδομένων μιας παραβίασης, μέσω των φωτογραφιών, εντοπίζονται και καταγγέλλονται παραβιάσεις όπως η μη χρήση κράνους, η χρήση κινητού και η μη χρήση ζώνης ασφαλείας.

Όπως πληροφορείται η «Κ», στην πρώτη φάση, οι κάμερες θα εγκατασταθούν στα εξής σημεία:

Λευκωσία

  • Λεωφόρος Σπύρου Κυπριανού – Κωνσταντινουπόλεως (4 κάμερες)
  • Λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου – Σπύρου Κυπριανού – Διγενή Ακρίτα (2 κάμερες)
  • Λεωφόρος Γρίβα Διγενή – Προδρόμου (4 κάμερες)
  • Λεωφόρος Λεμεσού – Αρμενίας (2 κάμερες)

Λεμεσός

  • Λεωφόρος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου – Νίκου Παττίχη – Αριχεπισκόπου Λεοντίου Α (4 κάμερες)
  • Λεωφόρος Αξίας Φυλάξεως – 16ης Ιουνίου 1943 (4 κάμερες)

    Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

    Πηγή – kathimerini.com.cy