Ελαστικό από 70% βιώσιμο υλικό ανακοινώνει η Goodyear

Η Goodyear Tire & Rubber Company ανακοίνωσε την κυκλοφορία ενός ελαστικού φτιαγμένο με 70% βιώσιμα υλικά που έχει σχεδιαστεί με καινοτομίες από τους ηγέτες του κλάδου.

Goodyear chr kapodistriasΤα ελαστικά αναπτύχθηκαν κατά 70% με βιώσιμο υλικό και διαθέτουν 13 συστατικά που επισημαίνονται σε εννέα διαφορετικά εξαρτήματα. Από την πλευρά της, οι δείκτες απόδοσης της εταιρείας έχουν δείξει τις ιδιότητες των εξαρτημάτων να προσφέρουν ελαστικά με σταθερή συνολική απόδοση.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Πρόστιμα σε πάνω από 6 χιλιάδες οδηγούς – Τι έκαναν

Ο μαύρος άνθρακας υπάρχει στη σύνθετη ενίσχυση και βοηθά στην αύξηση της διάρκειας ζωής του ελαστικού, που παραδοσιακά κατασκευάζεται με την καύση διαφόρων τύπων προϊόντων πετρελαίου. Το νέο ελαστικό της Goodyear διαθέτει τρεις τύπους μαύρου άνθρακα που παράγονται από μεθάνιο, διοξείδιο του άνθρακα και φυτικό λάδι. Οι αρχικές αξιολογήσεις του κύκλου ζωής καταδεικνύουν μείωση των εκπομπών άνθρακα σε σύγκριση με τις τρέχουσες μεθόδους παραγωγής μαύρου άνθρακα, που προέρχονται από τη χρήση πρώτων υλών ή απορριμμάτων βιολογικής βάσης.

Η χρήση σογιέλαιου στα ελαστικά είναι μια σημαντική καινοτομία της Goodyear που βοηθά να διατηρείται η ελαστική ένωση ενός ελαστικού εύκαμπτη με τις μεταβαλλόμενες θερμοκρασίες. Το σογιέλαιο είναι ένας βιολογικός πόρος που μειώνει τη χρήση προϊόντων πετρελαίου από την Goodyear. Ενώ σχεδόν το 100% της πρωτεΐνης σόγιας χρησιμοποιείται σε εφαρμογές τροφίμων ή ζωοτροφών, ένα σημαντικό πλεόνασμα αυτού του ελαίου είναι διαθέσιμο για χρήση σε βιομηχανικές εφαρμογές.

Goodyear chr kapodistriasΤο πυρίτιο είναι ένα συστατικό που χρησιμοποιείται συχνά στα ελαστικά για να βοηθήσει στη βελτίωση της πρόσφυσης και στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου. Το νέο ελαστικό της Goodyear περιέχει μια μοναδική ποικιλία διοξειδίου του πυριτίου που παράγεται από στάχτη φλοιού ρυζιού, ένα υποπροϊόν που προέρχεται από την επεξεργασία αυτού του σπόρου που συχνά απορρίπτεται και απορρίπτεται σε χώρους υγειονομικής ταφής, και που παράγει πυρίτιο υψηλής ποιότητας.

Ο πολυεστέρας είναι ένα άλλο συστατικό που ανακυκλώνεται από μπουκάλια και άλλα πλαστικά απορρίμματα μετατρέποντας τον στα βασικά του χημικά και μετατρέποντάς τα σε πολυεστέρα τεχνικής ποιότητας, εφικτό για καλώδια ελαστικών. Για την ώρα, το ελαστικό αυτό έχει παραχθεί ως ελαστικό επίδειξης.

Αντιπρόσωποι και διανομείς των ελαστικών Goodyear στην Κύπρο είναι η εταιρεία ΧΡ. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ & ΥΙΟΙ ΛΤΔ.

top 10 - Δείτε τα ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα στην Κύπρο… σήμερα!

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK