Ανακηρύχθηκε το νέο Δ.Σ. της ΕΑΚ για την περίοδο 2021-2024

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 25 Ιουνίου στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία η ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ), η οποία φέτος ήταν εκλογική, με αθρόα προσέλευση των μελών της Οργάνωσης.

EAK EAKΣτη Συνέλευση δόθηκε το χρίσμα στον Ηρόδοτο Μιλτιάδους να συνεχίσει στην προεδρία για δεύτερη συνεχόμενη τριετία (2021-2024). Ο πρόεδρος της οργάνωσης, ο οποίος επανεξελέγη χωρίς ανθυποψήφιο, στην ομιλία του, αφού ευχαρίστησε τα μέλη, για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του, τόνισε ότι μετά τον βασικό στόχο της πρώτης θητείας, που ήταν η Εκπαίδευση, για την επόμενη τριετία, ο βασικός στόχος θα είναι τα Εργασιακά. Αναφέρθηκε στις προγραμματικές θέσεις για την επόμενη τριετία, ενώ έκανε τον απολογισμό του τελευταίου έτους, με ειδική αναφορά στα Α΄ Δημοσιογραφικά Βραβεία και στην 48η Γιορτή των Αρίστων.

EAK EAKΕυχαρίστησε τους χορηγούς της ΕΑΚ, τον Μέγα Χορηγό, ΟΠΑΠ Κύπρου, τους χρυσούς χορηγούς, Cytavision, Unicars και Τράπεζα Κύπρου, τους χορηγούς CNP Cyprialife, Psaltis Auto Parts και Hercules. Και τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (ΚΟΑ), το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το Υπουργείο Παιδείας για τη στήριξη στη Γιορτή Αρίστων.

Στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΑΚ συνεχίζουν πέντε μέλη από το απερχόμενο Δ.Σ. και συγκεκριμένα οι Μικαέλο Παπαδάκης, Ανδρέας Παυλίδης, Κωνσταντίνος Σκαμπύλης, Στέλιος Στέλιου και Μάριος Χατζηστυλλής. Στο Δ.Σ. εισήλθαν δύο νέα μέλη, η Μαρίνα Αργυρού -η οποία όπως επισημάνθηκε στη Γενική Συνέλευση, αποτελεί την πρώτη γυναίκα μέλος του Δ.Σ. στην ιστορία της ΕΑΚ- και ο Μιχάλης Αριστείδου. Οι δύο τους αντικαθιστούν τους Κώστα Καλλή και Ανδρέα Μαύρο, που δεν επαναδιεκδίκησαν θέση στο Δ.Σ. Τη θέση του εκπροσώπου των Μη Επαγγελματικών μελών στο Δ.Σ. διατηρεί κι αυτή την τριετία ο Κυριάκος Κτωρίδης.

 

TOP TEN:Οι πιο extreme αγώνες ταχύτητας στον κόσμο

Η ανακήρυξη των νέων μελών του Δ.Σ. έγινε από τον προεδρεύοντα της Γ.Σ. και επίτιμο πρόεδρο της ΕΑΚ Παναγιώτη Φελλούκα. Θα ακολουθήσει στην πρώτη συνεδρία ο καταρτισμός του νέου Δ.Σ. σε σώμα.

Στα πλαίσια της γενικής συνέλευσης, τιμήθηκαν για την προσφορά τους οι τέσσερις συνάδελφοι που είχαν υπηρετήσει στο Δ.Σ. την τριετία 2018-2021, ο Κώστας Καλλής και ο Ανδρέας Μαύρος, και οι Γιώργος Τσαβέλλας και Γρηγόρης Γεωργίου, οι οποίοι πρόσφεραν στην ΕΑΚ μέχρι τον Νοέμβριο του 2019.

EAK EAKΜε την παρουσία του τίμησε την ΕΑΚ και ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ), κ. Γιώργος Φράγκος. Στο χαιρετισμό του σημείωσε τη συνεργασία μεταξύ των δύο Οργανώσεων, λέγοντας: «Υπάρχουν κάποιοι παράμετροι που μπορούμε να προωθήσουμε τόσο απέναντι στα θεσμικά όργανα της Πολιτείας, όσο και απέναντι στον εργοδοτικό κόσμο. Πιστεύω ότι έχουν γίνει βήματα, πλέον ξέρουμε και τα δύο σωματεία ποιοι είναι οι στόχοι, πόσο εφικτοί είναι και ποια είναι τα βήματα που πρέπει να κάνουμε σταδιακά για να πετύχουμε».

Επιπλέον, τόνισε τη σημασία τα μέλη της ΕΑΚ να εγγράφονται και μέλη της ΕΣΚ που αποτελεί το συνδικαλιστικό όργανο για το επάγγελμά μας. «Η ΕΣΚ ως η μοναδική συντεχνία των δημοσιογράφων δεν έχουμε την πολυτέλεια ούτε την ιδιαιτερότητα να χωρίζουμε τους συντάκτες. Είναι όλοι ίδιοι, είτε ανήκουν στο αθλητικό, είτε στο πολιτικό, είτε στο πολιτιστικό ρεπορτάζ. Παράγουν δημοσιογραφικό έργο και έτσι τους αντιμετωπίζουμε. Μονοσήμαντα, μονοδιάστατα και με την ίδιο ομοιομορφία και ισότητα».

Μετά το τέλος της συνέλευσης, η ΕΑΚ δεξιώθηκε όλα τα μέλη της Οργάνωσης στο εστιατόριο ESOBGA στο Στρόβολο.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.