Αναδείχθηκαν οι νικητές των Γ’ Δημοσιογραφικών Βραβείων της ΕΑΚ

Τις αποφάσεις τους σχετικά με τους νικητές των επτά κατηγοριών των Γ’ Δημοσιογραφικών Βραβείων της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ) πήραν τα μέλη της κριτικής επιτροπής σε συνεδρία που παρακάθησαν την Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2022.

ένωση αθλητικογράφων κύπρου - Αναδείχθηκαν οι νικητές των Γ’ Δημοσιογραφικών Βραβείων της ΕΑΚΟι νικητές θα βραβευθούν στην τελετή των Γ’ Δημοσιογραφικών Βραβείων που θα γίνει την Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου, όπως και πέρσι στο Cine Studio του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στη Μακεδονίτισσα.

Η επιλογή των νικητών στις επτά κατηγορίες ήταν δύσκολη, μιας και ενώπιον της κριτικής επιτροπής κατατέθηκαν αρκετές αξιόλογες συμμετοχές -σε όλες ανεξαιρέτως τις κατηγορίες- και οι κορυφαίες φωτογραφίες ή κείμενα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες.ένωση αθλητικογράφων κύπρου - Αναδείχθηκαν οι νικητές των Γ’ Δημοσιογραφικών Βραβείων της ΕΑΚ

Αξίζει να αναφερθεί ότι η κριτική επιτροπή των Γ’ Δημοσιογραφικών Βραβείων της ΕΑΚ απαρτιζόταν από τους Ζαχαρία Κυριάκου (Δήμαρχος Έγκωμης / επίτιμος πρόεδρος ΕΑΚ), Λουκή Τερεζόπουλο (πρώην αντιπρόεδρος ΕΑΚ), Νεόφυτο Γεωργίου (πρώην γενικό γραμματέα ΕΑΚ), Πέτρο Χατζηχριστοδούλου (Δημοσιογράφος), Δρ. Νίκο Καρτακούλλη (Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας), Δρ. Χριστίνα Λοΐζου (Επικεφαλής του Γραφείου του Προέδρου του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας), Δρ. Πάνο Ραζή (Καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου), Κάλλη Χατζηιωσήφ (μέλος Δ.Σ. ΚΟΑ), Άντρη Σιάλου (Olympian), Σταύρο Μιχαηλίδη (Οlympian), Άγγελο Χατζησοφοκλέους (πρόεδρος Συνδέσμου Επαγγελματιών Φωτογράφων Κύπρου). Συμμετείχαν επίσης οι δύο επικεφαλής της επιτροπής των δημοσιογραφικών βραβείων της ΕΑΚ, οι Ανδρέας Παυλίδης (β. Γενικός Γραμματέας ΕΑΚ) και Στέλιος Στέλιου (β. Ταμίας ΕΑΚ).

Σημειώνεται ότι για την διεκπεραίωση των Δημοσιογραφικών Βραβείων, ισχυρό ρόλο παίζει η στήριξη που λαμβάνει η ΕΑΚ από τους χορηγούς και υποστηρικτές της. Τον Μέγα Χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου. Τους Χρυσούς Χορηγούς και Υποστηρικτές Cytavision, Unicars, Τράπεζα Κύπρου. Τους Χορηγούς και Υποστηρικτές Hercules, Psaltis Auto Parts και CNP CYPRIALIFE. Και, ασφαλώς, τους συνεργάτες της ΕΑΚ, τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού (ΚΟΑ) και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.ένωση αθλητικογράφων κύπρου - Αναδείχθηκαν οι νικητές των Γ’ Δημοσιογραφικών Βραβείων της ΕΑΚ

Γρηγορίου και Καράκαλος: Στις δύο από τις τρεις κατηγορίες των φωτογραφιών, νικητής αναδείχθηκε ο Μάριος Γρηγορίου, συνεργάτης στο Savvides Press Sports Photographers. Σύμφωνα με τις αποφάσεις της κριτικής επιτροπής πήρε την πρωτιά στις κατηγορίες «φωτογραφία-ποδόσφαιρο» και «φωτογραφία μακριά από τη δράση». Την καλύτερη «φωτογραφία σπορ με δράση» κέρδισε ο συνεργάτης Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Ξενοφών Καράκαλος, ο οποίος είχε και μία δεύτερη θέση (φωτογραφία μακριά από τη δράση). Από μία δεύτερη θέση πήραν επίσης οι Γιώργος Μιχαήλ (φωτογραφία ποδόσφαιρο) και Ανδρέας Ιακώβου (φωτογραφία σπορ με δράση), ο οποίος ήταν νικητής στις δύο προηγούμενες χρονιές στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Παπαγιώργης, Πηλακούτας, Χαρ. Δημητρίου και Καραγιάννης: Στην κατηγορία «αρθρογραφία» το βραβείο της πρώτης θέσης θα λάβει ο Πέτρος Παπαγιώργης για άρθρο του στην ιστοσελίδα 24sports.com.cy με τίτλο «Έχει δίκιο ο Έρικ Καντονά». Δεύτερο ήρθε το άρθρο «Τα στερεότυπα είναι για να σπάνε – Ή μήπως όχι;» του Σάββα Πηλακούτα το οποίο δημοσιεύθηκε στο kerkida.net.

Ο Σάββας διακρίθηκε σε άλλες δύο κατηγορίες, καθώς η συνέντευξή του με την Μαρία Μάρκου αναδείχθηκε πρώτη από τις συνεντεύξεις (σ.σ. δεύτερος ο Θεόδωρος Τσιολάκης με τη συνέντευξη από τον Απόστολο Παρέλλη μετά το Χρυσό στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν), ενώ το αφιέρωμά του για τον Χριστό Μισό ήταν δεύτερο.

Πρώτο στην κατηγορία «Αφιέρωμα» ήταν το κείμενο του Χαράλαμπου Δημητρίου στο shootandgoal.com σχετικά με το πώς η CTE μπήκε στη ζωή του ποδοσφαίρου και τι γίνεται στην Κύπρο για προστασία των ποδοσφαιριστών.

Στην κατηγορία «Audiovisual» επικράτησε ο Βόρις Καραγιάννης με την καταγραφή της εμπειρίας του για την Primetel στην επίσκεψη στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας και στον αγώνα της Ρεάλ Σοσιεδάδ με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ τη δεύτερη θέση πήρε o Φίλιππος Σωτηρίου για τα σύντομα βίντεο από ευρωπαϊκούς αγώνες της ΑΕΚ.

Αναλυτικά οι νικητές και αυτοί που πήραν τη δεύτερη θέση σε κάθε κατηγορία:

  1. «Φωτογραφία Ποδόσφαιρο»

Νικητής: Μάριος Γρηγορίου

Για τη φωτογραφία με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του τερματοφύλακα του Ακρίτα Χλώρακας, Κλέτον Περντρέου, στο τέταρτο γκολ της νίκης της Πάφου με 4-0, μετά από εκτέλεση φάουλ του Ναμέ.

Δεύτερη θέση: Γιώργος Μιχαήλ

Για τη φωτογραφία σε διεκδίκηση της μπάλας από τον Χρίστο Γουίλερ του ΑΠΟΕΛ και τον Ζάιρο της Πάφου.

  1. «Φωτογραφία Σπορ σε δράση»

Νικητής: Ξενοφών Καράκαλος

Για τη φωτογραφία με τον δισκοβόλο Xριστόφορο Γενεθλή, από το Cyprus International Athletics Meeting που έγινε τον Μάιο στο Τσίρειο.

Δεύτερη θέση: Ανδρέας Ιακώβου

Για τη φωτογραφία από αγώνα καράτε κοριτσιών U14 που έγινε στη Λεμεσό.

  1. «Φωτογραφία Μακριά από τη δράση»

Νικητής: Μάριος Γρηγορίου

Για τη φωτογραφία με τους πυρσούς να φωτίζουν την ελληνική σημαία, στη διάρκεια πανηγυρισμών των φιλάθλων του Απόλλωνα. 

Δεύτερη θέση: Ξενοφών Καράκαλος

Για τη φωτογραφία με την Βεατρίκη Ακαθιώτου να πανηγυρίζει σκαρφαλώνοντας στο καλάθι και δαγκώνοντας το χρυσό μετάλλιο το οποίο κέρδισε η Εθνική Κύπρου στο FIBA 3×3 Europe Cup Qualifier 2022.

  1. «Αρθρογραφία»

Νικητής: Πέτρος Παπαγιώργης

Για το κείμενό του στο 24sports.com.cy με τίτλο «Έχει δίκιο ο Έρικ Καντονά» σχετικά με τις τοποθετήσεις του Γάλλου πρώην αστέρα του ποδοσφαίρου ο οποίος αναφέρθηκε στους θανάτους εργατών στην προετοιμασία του Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Δεύτερη θέση: Σάββας Πηλακούτας

Για την άποψή του με τίτλο «Τα στερεότυπα είναι για να σπάνε – Ή μήπως όχι;», το οποίο δημοσιεύθηκε στο kerkida.net.

  1. «Αφιέρωμα»

Νικητής: Χαράλαμπος Δημητρίου

Για το κείμενό του στο shootandgoal με θέμα, όπως περιγράφει και ο τίτλος του: «Προστατέψτε τον εγκέφαλο»: Πώς η CTE μπήκε στη ζωή του ποδοσφαίρου και τι γίνεται στην Κύπρο για προστασία των ποδοσφαιριστών.

Δεύτερη θέση: Σάββας Πηλακούτας

Για το αφιέρωμα με τίτλο: «Πετυχαίνοντας στόχους με τα μάτια της ψυχής», για τον αθλητή της τοξοβολίας με οπτική αναπηρία, Χρίστο Μισό.

  1. «Συνέντευξη»

Νικητής: Σάββας Πηλακούτας

«Μαθήματα ζωής από την Μαρία Μάρκου». Συνέντευξη από την Μαρία Μάρκου στο 41ο επεισόδιο του διαδικτυακού καναλιού «Savvas On Tour Media».

Δεύτερη θέση: Θεόδωρος Τσιολάκης

Για τη συνέντευξη από τον Απόστολο Παρέλλη στα πλαίσια της αποστολής του, ως απεσταλμένος της ΕΑΚ, στους Μεσογειακούς Αγώνες 2022 του Οράν. Ο Κύπριος δισκοβόλος μόλις είχε κερδίσει το Χρυσό μετάλλιο.

  1. «Audiovisual»

Νικητής: Βόρις Καραγιάννης

Για την καταγραφή της εμπειρίας του για την Primetel στην επίσκεψη στο Σαν Σεμπαστιάν της Ισπανίας και στον αγώνα της Ρεάλ Σοσιεδάδ με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Στο βίντεο περιλαμβάνονται τέσσερις συνεντεύξεις, από τους: Μαρία Βιθέντε (Πρωταθλήτρια Ισπανίας στο Πένταθλο), Ναταλία Αρόγιο (Προπονήτρια γυναικείας ομάδας Ρεάλ Σοσιεδάδ), Μίκελ Ογιαρθάμπαλ (Αρχηγός της ποδοσφαιρικής ομάδας της Ρεάλ Σοσιεδάδ) και Αλεξάντερ Ίσακ (Σουηδός ποδοσφαιριστής της Ρεάλ Σοσιεδάδ).

Δεύτερη θέση: Φίλιππος Σωτηρίου

Για τα σύντομα βίντεο, που περιλαμβάνουν παρασκήνια πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από ευρωπαϊκούς αγώνες της ΑΕΚ Λάρνακας.

top 10 - Δείτε τα ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα στην Κύπρο… σήμερα!

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK