6η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών (VIDEO)

Στο πλαίσιο της 6ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Εθνών (17-23 Μαΐου), o Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου (ΚΣΑ), σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», διοργανώνουν μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων σε Κύπρο και Ελλάδα, με κεντρικό αίτημα τη θέσπιση του ανώτατου ορίου ταχύτητας 30 χλμ/ώρα σε κατοικημένες περιοχές.

Η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας διοργανώνεται κάθε 2 χρόνια με διαφορετική θεματολογία από τη Συνεργασία για την Οδική Ασφάλεια των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Road Safety Collaboration – UNRSC). Φέτος, με κεντρικό σύνθημα «Δρόμοι για τη ζωή» και hashtag #love30, η παγκόσμια καμπάνια προσπαθεί να ενημερώσει και να συνηγορήσει για την προώθηση των ζωνών 30 χλμ/ώρα μέσα στις πόλεις. Ιδιαίτερα στην εποχή της Πανδημίας, το αίτημα για χαμηλές ταχύτητες, ασφαλείς δρόμους και βιώσιμες πόλεις παραμένει πιο επίκαιρο και κρίσιμο από ποτέ:

  • Για την προστασία της ζωής
  • Για τη δημόσια υγεία, καθώς οι χαμηλές ταχύτητες ευνοούν πιο ασφαλείς και πιο υγιεινές συνήθειες μετακίνησης όπως το περπάτημα και την ποδηλασία που αυξήθηκαν κατά την περίοδο των lockdown  και έπειτα,
  • Για τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης  και για το κλίμα, καθώς ενθαρρύνουν τη βιώσιμη μετακίνηση, τη χρήση των δημόσιων μέσων μεταφοράς, την απεξάρτηση από τα αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης, και τη μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων,
  • Για την κοινωνική και φυλετική ανισότητα, καθώς οι χαμηλόμισθες και μειονοτικές ομάδες, τα Άτομα με Αναπηρία, οι ηλικιωμένοι και οι ευάλωτοι χρήστες εκτίθενται περισσότερο στους κινδύνους των υψηλών ταχυτήτων, την περιβαλλοντική ρύπανση και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
  • Για την ευζωία των παιδιών και των νέων, καθώς, εξαιτίας της σωματικής διάπλασης και των αναπτυξιακών δυνατοτήτων τους, διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο στους δρόμους όπου ζουν, παίζουν και μεταβαίνουν στα σχολεία τους.

Σας καλούμε λοιπόν να μας ακολουθήσετε και να λάβετε κι εσείς δράση  για την πραγμάτωση του οράματος της δημιουργίας Δρόμων για την Υγεία, το Κλίμα, τους Ανθρώπους, όλοι μαζί να απαιτήσουμε

Δρόμους για τη Ζωή!

Οι δράσεις που θα λάβουν χώρα καθ’ όλη τη διάρκεια της 6ης Παγκόσμιας Εβδομάδας για την Οδική Ασφάλεια των Ηνωμένων Εθνών, υποστηρίζονται από τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) και είναι οι εξής:

  1. Ενημερωτική καμπάνια ευαισθητοποίησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Ινστιτούτου. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ο Σύνδεσμος θα ανεβάζει posts με τα αιτήματα της καμπάνιας. Σας καλούμε να μας ακολουθήσετε κατεβάζοντας τα μηνύματα (message boards) της καμπάνιας και να φωτογραφηθείτε κι εσείς με αυτά! Στείλτε μας τις φωτογραφίες σας ή κάνετε tag τον Σύνδεσμο με τα εξής hashtags: #love30 #love30cy #roadsafety #caa
  2. Παρουσίαση 4 ενημερωτικών βίντεο με τίτλο «Μύθοι και Αλήθειες για τα 30 χλμ/ώρα» που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» για την 6η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας. Σκοπός των βίντεο είναι να καταρρίψουν τους μύθους που υπάρχουν και να αποκαταστήσει παρανοήσεις σε πολίτες και υπεύθυνους χάραξης πολιτικής σχετικά με τη θέσπιση του ορίου ταχύτητος των 30 χλμ/ώρα στις κατοικημένες περιοχές.

Μπορείτε να δείτε τα ενημερωτικά βίντεο στα παρακάτω YouTube links:

 

TOP 10 Τα πέντε καλύτερα αυτοκίνητα με manual κιβώτιο

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.