Η Hyundai Motor παρουσιάζει στην αγορά το πρώτο της αυτοκίνητο με σύστημα ηλιακής οροφής για φόρτιση της μπαταρίας. Το επαναστατικό αυτό σύστημα προσφέρει στο αυτοκίνητο επιπρόσθετη ηλεκτρική ενέργεια, βελτιώνει την κατανάλωση καυσίμων και αυξάνει την ακτίνα κίνησης του οχήματος. Το σύστημα θα πρωτοεμφανιστεί στο νέο μοντέλο Sonata Hybrid και θα ενισχύει την πηγή ενέργειας του οχήματος. Στα χρόνια που έρχονται, η Hyundai θα εφαρμόσει τη συγκεκριμένη τεχνολογία και σε άλλα μοντέλα εντείνοντας την πορεία της αυτοκινητοβιομηχανίας προς ένα βιώσιμο μέλλον.

“Η τεχνολογία ηλιακής οροφής αποτελεί καλό παράδειγμα του πώς η Hyundai Motor κινείται προς την κατεύθυνση της καθαρής αυτοκίνησης. Η τεχνολογία επιτρέπει στους πελάτες μας να συμβάλουν στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η ανθρωπότητα”, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής της Μονάδας Τεχνολογίας Αμαξώματος, Heui Won Yang. “Αγωνιζόμαστε για να επεκτείνουμε την εφαρμογή της τεχνολογίας πέρα από την κατασκευή αυτοκινήτων φιλικών προς το περιβάλλον, μέχρι και σε οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης”.

Το σύστημα περιλαμβάνει μια δομή από ηλιακές πλάκες σιλικόνης, εφαρμοσμένες στην οροφή του αυτοκινήτου. Με φόρτιση 6 ωρών κάθε μέρα, αναμένεται να αυξήσει την ακτίνα ταξιδιού του οχήματος κατά 1.300 χιλιόμετρα το χρόνο. Ο ηλεκτρισμός παράγεται  όταν η ηλιακή ενέργεια ενεργοποιεί την επιφάνεια των πλακών, οι οποίες μετατρέπουν την ενέργεια με τη χρήση φωτονίων από το φως του ήλιου, γεγονός που καταλήγει στην παραγωγή ηλιακού ηλεκτρισμού.

Ο ηλεκτρισμός που παράγεται μετατρέπεται σε σταθερή τάση και αποθηκεύεται στην μπαταρία.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.