Opel Corsa – Best Buy car of Europe:

2019 Opel CorsaΤο νέο Opel Corsa πήρε τον τίτλο του AUTOBEST «Best Buy Car of Europe 2020». Με συνολική συγκομιδή 17617 βαθμών, το νέο Corsa βρέθηκε στην κορυφή με διαφορά μόλις 157 βαθμών από το δεύτερο Peugeot 208. Σε ποσοστό, επί του συνολικού αριθμού των χορηγούμενων βαθμών της τελικής πεντάδας, η διαφορά αντιπροσωπεύει μόνο το 0,2%! Το Skoda Kamiq κατέκτησε την τρίτη θέση με συνολικά 16848 βαθμούς, μόλις 612 βαθμούς λιγότερους από το νέο 208. Τα Renault Clio και Nissan Juke ακολούθησαν στις συνολικές βαθμολογίες.

«Ήταν μια πολύ ισορροπημένη Τελική 5αδα. Όλοι οι φιναλίστ είναι εξαιρετικά παραδείγματα του τι αποτελεί σήμερα ένα «best-buy αυτοκίνητο» στην ήπειρό μας. Η αποστολή της Κριτικής Επιτροπής δεν ήταν εύκολη και η διαφορά στο βάθρο ήταν πολύ μικρή. Αλλά σε κάθε διαγωνισμό πρέπει να υπάρχει ένας νικητής και ο νικητής είναι το νέο Opel Corsa, το «Best Buy Car της Ευρώπης», δήλωσε ο Ilia Seliktar, Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής.

2019 Opel Corsa«Πέρυσι, στο AUTOBEST τονίσαμε ότι ο επόμενος νικητής του Best Buy Car της Ευρώπης θα πρέπει να είναι ένα αυτοκίνητο με «ηλεκτρικό» προσανατολισμό. Και ακριβώς αυτό συνέβη, με το νέο Opel Corsa να είναι ένα τέλειο παράδειγμα ηλεκτροκίνησης για το κοινό. Χάρη στην πολυ-ενεργειακή του πλατφόρμα, το νέο Corsa απευθύνεται σε όλους στην Ευρώπη προσφέροντας εκδόσεις ICE και EV. Ο νικητής του βραβείου AUTOBEST είναι το πρώτο αυτοκίνητο στην ιστορία μας που αρχίζει να χτίζει τη σύνδεση του σήμερα με το αύριο, ανάμεσα σε κλασικά και avantgarde προωθήσεις και τεχνολογίες. Το νέο Corsa είναι το πρώτο αυτοκίνητο που ξεκινάει το μέλλον της ηλεκτρικής οδήγησης, κάνοντας τους ανθρώπους στην Ευρώπη να αγκαλιάσουν το μέλλον με αυτοπεποίθηση σαν την επόμενη καθημερινότητα», δήλωσε ο Dan Vardie, ιδρυτής και πρόεδρος του AUTOBEST.
Φέτος, η δοκιμή της Τελικής 5άδας πραγματοποιήθηκε στο City Park της Κωνσταντινούπολης, στην διάσημη πίστα F1 και στους γύρω δρόμους. Ήταν η πιο σύνθετη και επίκαιρη δοκιμή που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην ιστορία AUTOBEST.

Το βραβείο DESIGNBEST 2019 απονέμεται στον Luc Donckewolke, καθιστώντας τον ως το νεότερο μέλος του μοναδικού «DESIGNBEST Hall of Fame» του AUTOBEST, αφιερωμένο στους πιο επιτυχημένους σχεδιαστές αυτοκινήτων που της βιομηχανίας. Ο Βέλγος είναι, επί του παρόντος, ο επικεφαλής σχεδιαστής της Hyundai Motor Group – συμπεριλαμβανομένης της Kia – αφού αρχικά προσλήφθηκε για το Genesis της Hyundai. Επίσης, άφησε το στίγμα του στα τμήματα σχεδιασμού των Audi, Bentley και Lamborghini. Στα 54 του χρόνια, ο Donckerwolke είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους σχεδιαστές στον κόσμο, έτοιμος να αγκαλιάσει νέες προκλήσεις, καθώς τώρα ηγείται της κορεατικής ομάδας.
Τα μέλη της κριτικής επιτροπής του AUTOBEST, ψήφισαν το Mazda Skyactiv-X ως τον νικητή του βραβείου «TECHNOBEST 2019». Επιλέγοντας τον δύσκολο δρόμο, οι Ιάπωνες σχεδίασαν και ανέπτυξαν μια αξιόλογη νέα προσέγγιση βενζινοκινητήρων, με σκοπό να συνδυάσουν τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας πετρελαίου με τα πλεονεκτήματα των κινητήρων βενζίνης. Καταφέρνοντας να ξεπεράσουν όλα τα εμπόδια που προσπάθησαν και άλλες ομάδες ειδικών, και απέτυχαν. Το Skyactiv-X είναι μια μεγάλη καινοτομία που δείχνει ότι το ICE (Internal Combustion Engines) μπορεί να παραμείνει επίκαιρη ακόμη δίνοντας μια νέα ευκαιρία για τα παραδοσιακά καύσιμα.

Logo Autobest 2020Για την εξαιρετική συμβολή της σύνδεσης οδηγού και τεχνητής νοημοσύνης στο αυτοκίνητο, το βραβείο «SMARTBEST 2019» απονέμεται στη SKODA για το LAURA Personal Assistant. Διαθέσιμο στα μοντέλα Kamiq και Scala, ο ψηφιακός βοηθός LAURA, ελεγχόμενο με φωνή, συμμορφώνεται πλήρως με τη φιλοσοφία AUTOBEST: φέρνοντας νέα, εύχρηστη τεχνολογία στην αγορά. Η κριτική επιτροπή του AUTOBEST εκτιμά ιδιαίτερα το γεγονός ότι αυτό είναι αποτέλεσμα μιας εσωτερικής ανάπτυξης από τα μυαλά της Skoda, ενώ τέτοια συστήματα συνήθως προέρχονται από εταιρείες εκτός της αυτοκινητοβιομηχανίας. Δείχνει ότι τα αυτοκίνητα δεν πρέπει απαραιτήτως να είναι φορείς λογισμικού από εταιρείες τεχνολογίας αποκλειστικά.

Το Volkswagen ID.3 είναι ο νικητής του βραβείου «ECOBEST 2019». Το μοντέλο αυτό είναι η πρώτη υλοποίηση της νέας πλατφόρμας MEB, η οποία αναμένεται να φέρει τον όμιλο Volkswagen στην εποχή της ηλεκτρικής αυτοκίνησης, ταχύτερη και μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο. Ξεκινώντας με το ID.3, η MEB θα είναι υπεύθυνη για τα εκατομμύρια των EV που θα αναπτυχθούν σε ολόκληρο τον κόσμο έως το 2025, εκτός από άλλες ανακοινωμένες συνεργασίες όπως αυτή της Ford Motor Company αλλά και άλλες που θα έρθουν στο μέλλον.

Τα βραβεία ‘MANBEST’, ‘COMPANYBEST’, ‘SAFETYBEST’, ‘SPORTBEST’ έχουν ήδη ανακοινωθεί μετά από το Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (περισσότερα στο www.autobest.org). Τα 19ο AUTOBEST Awards gala θα πραγματοποιηθεί στις 13 Φεβρουαρίου, στο Mainz της Γερμανίας. Βάσει παράδοσης, η Διεθνής Κριτική Επιτροπή AUTOBEST παρουσιάζει τα βραβεία σε μια διαφορετική χώρα κάθε χρόνο. Το προηγούμενο Gala AUTOBEST πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο.

Με την παρουσία 31 χωρών, η AUTOBEST είναι η μεγαλύτερη ανεξάρτητη κριτική επιτροπή στην Ευρώπη που αντιπροσωπεύει το 95% του ευρωπαϊκού πληθυσμού.

 

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.