Μέσα στον επόμενο χρόνο αναμένεται να κάνει την παρουσία τους στις διεθνής εκθέσεις αυτοκινήτου η νέα γενιά του Land Rover Defender. Ένα μοντέλο που όπως φαίνεται θα βασιστεί πάνω στο πρωτότυπο DC10, θα βασιστεί πάνω σε μια νέα πλατφόρμα αλουμινίου της JLR, θα εξοπλίζεται με πολλές νέες τεχνολογίες και θα στοχεύσει σε ένα πιο νεανικό κοινό. Το Land Rover Defender όπως το ξέραμε για δεκαετίες τώρα περνά στο παρελθόν και αλλάζει πλήρως και φυσικά θα έχει σαν στόχο να συνεχίσει την καθόλα επιτυχημένη πορεία του παρελθόντος.

Σχεδιαστικά, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, διαθέτει ένα μοντέρνο σχήμα… που με λίγη φαντασία παραπέμπει στο γνωστό μας Defender. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Βρετανικού Τύπου θα διαθέτει πέντε διαφορετικά αμαξώματα με δύο 2θυρα μοντέλα, ένα 4θυρο με μακρύ μεταξόνιο, αλλά και Pick-Up με 2 και 4 πόρτες. Με αυτό τον τρόπο η Land Rover θα μπορεί να απευθυνθεί σε ένα μεγαλύτερο κοινό με στόχο πάντα τους νέους. Παράλληλα, όσον αφορά τους κινητήρες θα διαθέτει μεταξύ άλλων και τον 4κύλινδρο Td4 diesel με 180 ίππους αλλά και τον δίλιτρο Sd4 twin-turbo diesel των 240 ίππων με 500 Nm ροπής. Διαθέσιμος θα είναι και ο 6κύλινδρος diesel Td6 των 258 ίππων με 600 Nm ροπής. Στους βενζινοκινητήρες, μοναδική επιλογή θα είναι ο υπερτροφοδοτούμενος 3λιτρος V6 των 340 ίππων… προς το παρόν!

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.