Ένα SUV με την ονομασία I-Pace αποτελεί το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στην ιστορίας της Jaguar. Το μοντέλο έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο σαλόνι της Γενεύης. Διαθέτει μια άκρως δυναμική σχεδίαση της εταιρεία που, σύμφωνα με τους ανθρώπους της Jaguar, είναι εμπνευσμένο από το εμβληματικό supercar της εταιρείας, το C-X75.

Κάτω από το καπό υπάρχουν δύο ηλεκτρικοί κινητήρες, ένας σε κάθε άξονα, οι οποίοι έχουν συνολική απόδοση 400 ίππων και 696 Nm ροπής ενώ τα πρώτα εκατό χιλιόμετρα από στάση φθάνουν σε μόλις 4.5 δευτερόλεπτα.

Η σχεδίαση του του προφέρει ένα αεροδυναμικό συντελεστή μόλις στα , 0.29 Cd, ιδιαίτερα ικανοποιητικός για ένα SUV ενώ για να υπάρχει η σωστή ψύξη από τη γρίλια, υπάρχουν κινητά στοιχεία τα οποία ονομάζονται Active Vanes και ανοίγουν όποτε κρίνει ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου.

Το εσωτερικό της I-Pace είναι αρκετά ευρύχωρο παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μεσαίο και όχι για μεγάλο SUV. Χαρακτηριστική είναι η χωρητικότητα του πορτ-παγκάζ η οποία φτάνει τα 656 λίτρα με τα καθίσματα σε όρθια θέση και τα 1.453 λίτρα με τα καθίσματα αναδιπλωμένα.

Πρόκειται για ένα μοντέλο που διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στο χώρο. Ενσωματώνει infotainment με οθόνη αφής σε συνδυασμό με πλήκτρα που είναι ευαίσθητα στην αφή ενώ υπάρχει σύστημα πλοήγησης το οποίο με βάση το πόση ενέργεια υπάρχει στη μπαταρία και το πώς οδηγείται το αυτοκίνητο απεικονίζει πάνω στο χάρτη μέχρι πού μπορεί να φτάσει και πού υπάρχουν σημεία φόρτισης. Επίσης, η I-Pace διαθέτει την ψηφιακή βοηθό Alexa και τη δυνατότητα αναβάθμισης του λογισμικού του μέσω internet ενώ μπορεί να γίνει και hotspot επιτρέποντας τη σύνδεση μέχρι και οχτώ συσκευών ταυτόχρονα.

Η I-Pace αποθηκεύει την αναγκαία για την κίνησή της ενέργεια σε μπαταρία ιόντων λιθίου που είναι τοποθετημένη στο πάτωμα του αυτοκινήτου ανάμεσα στους δύο άξονες, έχει χωρητικότητα 90 kWh και τεχνολογία που της επιτρέπει τη φόρτισή της από το 0% μέχρι το 80% σε μόλις 40 λεπτά αν συνδεθεί σε ταχυφορτιστή ισχύος 100 kW αλλά θα χρειαστεί 10 ώρες αν συνδεθεί σε κοινή οικιακή πρίζα. Η αυτονομία που προσφέρει στο βρετανικό SUV φτάνει τα 475 χλμ. Τέλος, το βάρος είναι ιδανικά μοιρασμένο σε ποσοστό 50:50 ενώ η στρεπτική ακαμψία είναι η μεγαλύτερη από όλα τα μοντέλα της Jaguar.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.