Ένα SUV με την ονομασία I-Pace αποτελεί το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο στην ιστορίας της Jaguar. Το μοντέλο έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο σαλόνι της Γενεύης. Διαθέτει μια άκρως δυναμική σχεδίαση της εταιρεία που, σύμφωνα με τους ανθρώπους της Jaguar, είναι εμπνευσμένο από το εμβληματικό supercar της εταιρείας, το C-X75.

Κάτω από το καπό υπάρχουν δύο ηλεκτρικοί κινητήρες, ένας σε κάθε άξονα, οι οποίοι έχουν συνολική απόδοση 400 ίππων και 696 Nm ροπής ενώ τα πρώτα εκατό χιλιόμετρα από στάση φθάνουν σε μόλις 4.5 δευτερόλεπτα.

Η σχεδίαση του του προφέρει ένα αεροδυναμικό συντελεστή μόλις στα , 0.29 Cd, ιδιαίτερα ικανοποιητικός για ένα SUV ενώ για να υπάρχει η σωστή ψύξη από τη γρίλια, υπάρχουν κινητά στοιχεία τα οποία ονομάζονται Active Vanes και ανοίγουν όποτε κρίνει ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου.

Το εσωτερικό της I-Pace είναι αρκετά ευρύχωρο παρά το γεγονός ότι πρόκειται για μεσαίο και όχι για μεγάλο SUV. Χαρακτηριστική είναι η χωρητικότητα του πορτ-παγκάζ η οποία φτάνει τα 656 λίτρα με τα καθίσματα σε όρθια θέση και τα 1.453 λίτρα με τα καθίσματα αναδιπλωμένα.

Πρόκειται για ένα μοντέλο που διαθέτει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στο χώρο. Ενσωματώνει infotainment με οθόνη αφής σε συνδυασμό με πλήκτρα που είναι ευαίσθητα στην αφή ενώ υπάρχει σύστημα πλοήγησης το οποίο με βάση το πόση ενέργεια υπάρχει στη μπαταρία και το πώς οδηγείται το αυτοκίνητο απεικονίζει πάνω στο χάρτη μέχρι πού μπορεί να φτάσει και πού υπάρχουν σημεία φόρτισης. Επίσης, η I-Pace διαθέτει την ψηφιακή βοηθό Alexa και τη δυνατότητα αναβάθμισης του λογισμικού του μέσω internet ενώ μπορεί να γίνει και hotspot επιτρέποντας τη σύνδεση μέχρι και οχτώ συσκευών ταυτόχρονα.

Η I-Pace αποθηκεύει την αναγκαία για την κίνησή της ενέργεια σε μπαταρία ιόντων λιθίου που είναι τοποθετημένη στο πάτωμα του αυτοκινήτου ανάμεσα στους δύο άξονες, έχει χωρητικότητα 90 kWh και τεχνολογία που της επιτρέπει τη φόρτισή της από το 0% μέχρι το 80% σε μόλις 40 λεπτά αν συνδεθεί σε ταχυφορτιστή ισχύος 100 kW αλλά θα χρειαστεί 10 ώρες αν συνδεθεί σε κοινή οικιακή πρίζα. Η αυτονομία που προσφέρει στο βρετανικό SUV φτάνει τα 475 χλμ. Τέλος, το βάρος είναι ιδανικά μοιρασμένο σε ποσοστό 50:50 ενώ η στρεπτική ακαμψία είναι η μεγαλύτερη από όλα τα μοντέλα της Jaguar.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.