autokinito.com.cy by Petros Soutzis

Το «γκαράζ» των supercars του Lewis Hamilton

#LH44

Θα ήταν είδηση αν ο έξι φορές πρωταθλητής της F1 δεν είχε τη δική του συλλογή αυτοκινήτων. Έτσι, όπως ήταν αναμενόμενο, ο Lewis Hamilton έχει στην κατοχή του ένα γκαράζ γεμάτο ονειρικά αυτοκίνητα που σίγουρα χρειάζονται πολλά εκατομμύρια για να τα αποκτήσει κάποιος. Το πάθος του Βρετανού εκτός πίστας να είναι οι μοτοσυκλέτες, αλλά η συλλογή αυτοκινήτων του είναι εξίσου συναρπαστική. Σας παρουσιάζουμε δέκα από τα πολλά αυτοκίνητα που έχει στη συλλογή του.

McLaren P1

Με μια καριέρα έξι χρόνων στη McLaren θα ήταν αδύνατο να μην έχει – τουλάχιστον – μια P1 στη συλλογή του. Πρόκειται για ένα υβριδικό σπορ αυτοκίνητο που κυκλοφόρησε στους δρόμους το 2013. Περίπου 375 αυτοκίνητα πουλήθηκαν μέχρι το 2015, με ένα από αυτά να πηγαίνει στον Hamilton έναντι του ποσού των 1,15 εκατομμυρίων δολαρίων.

Δείτε το επόμενο

Shelby Cobra 427 (1966)

Το Shelby Cobra 427 λέγεται ότι είναι ένα σπάνιο αυτοκίνητο και το πιο ακριβό Ford (ουσιαστικά), το οποίο κατασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1965. Όταν αγόρασε αυτό το κλασικό θηρίο ο Lewis, άξιζε περίπου 1,6 εκατομμύρια δολάρια.

Δείτε το επόμενο

Ferrari LaFerrari

Μπορεί η Ferrari στις πίστες να είναι αντίπαλος για τον Lewis, αλλά οποιοσδήποτε έχει το πάθος, αλλά και τα λεφτά, για γρήγορα αυτοκίνητα, οφείλει να το έχει στο γκαράζ του. Ο λόγος για τη LaFerrari, που διαθέτει ένα V12 κινητήρα (με ηλεκτροκινητήρα) που αποδίδει  950 ίππους και 900Nm ροπής!

Δείτε το επόμενο

Vision Mercedes Maybach 6

Το Maybach 6 παρουσιάστηκε το 2016 και ο Lewis Hamilton κατάφερε να φέρει στο γκαράζ του την έκδοση Cabriolet. Αυτό το φουτουριστικό αυτοκίνητο διαθέτει ένα ηλεκτροκινητήρα με εμβέλεια 322 χιλιομέτρων, ενώ είναι και ένα από τα πιο προσιτά αυτοκίνητα του γκαράζ του καθώς κόστισε «μόνο» 300.000 δολάρια.

Δείτε το επόμενο

 

Pagani Zonda 760

Ο ίδιος ο Hamilton το αποκαλεί ως το αυτοκίνητο με το χειρότερο κράτημα που ένιωσε ποτέ. Και αυτό ύστερα από μερικά τρακαρίσματα. Η 760 είναι ένα custom, για κάθε πελάτη, και κόστισε στον Lewis 1.4 εκατομμύρια δολάρια (και αρκετά άλλα οι επισκευές). Ένα από τα ατυχήματα που είχε μαζί του ήταν έπειτα από «σκληρό πάρτι», οπόταν ίσως να μην φταίει μόνο το κράτημα της Pagani…

Δείτε το επόμενο

Mercedes AMG GTR

Ο Lewis Hamilton αγόρασε την AMG GTR όταν μετακόμισε στην ομάδα της Mercedes. Το GT R είναι μια παραλλαγή υψηλής απόδοσης του Mercedes-AMG GT και έκανε το ντεμπούτο του στο Goodwood Festival of Speed το 2016. Αυτό το γερμανικό θηρίο επιταχύνει από 0 σε 100 σε 3,6 δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα 318 χμαω.

Δείτε το επόμενο

Ferrari 599 Aperta

Αρχικά, ο Lewis Hamilton αγόρασε μια Ferrari 599 GTO και μια 599 Aperta. Ωστόσο, πούλησε αργότερα την GTO που ήταν και το πρώτο πολυτελές αυτοκίνητο που αγόρασε. Όσον αφορά την Aperta, μόνο 80 από αυτά τα αυτοκίνητα κατασκευάστηκαν το 2010 και ήταν το γρηγορότερο αυτοκίνητο (δρόμου, όχι πίστας!) που είχε φτιάξει τότε η Ferrari.

Δείτε το επόμενο

Mercedes AMG G63

Ένα αυτοκίνητο που είναι, κυριολεκτικά, ξεχωριστό, λόγω του ότι ακόμη και μετά που δεν παραγόταν το συγκεκριμένο μοντέλο, η εταιρεία παρήγαγε ένα τελευταίο ειδικά για τον Lewis Hamilton, και αν προσέξετε έχει τέσσερεις τροχούς πίσω!

Δείτε το επόμενο

Ford Shelby Mustang GT500

Ένα κλασσικό, και θρυλικό, αμερικανικό τέρας. Βασίζεται στην Mustang του 1967 και είναι εξοπλισμένο με κινητήρα 7.0 λίτρων 428 Cobra-Jet V8 παράγοντας 355 ίππους και 569Nm ροπής. Μόνο 2048 παρήχθησαν το 1967 και ένα από αυτά ανήκει στον Hamilton.

Δείτε το επόμενο

Mercedes AMG Project One

Η Mercedes AMG Project One είναι το καινούργιο υβριδικό hypercar από τον γερμανικό κατασκευαστή. Σύμφωνα με το Top Gear, ο Lewis Hamilton ήθελε να δημιουργήσει μια ειδική έκδοση αυτού του «τέρατος». Αυτή η έκδοση δεν είναι διαφορετική εξωτερικά αλλά φέρει περισσότερη ισχύ και ήχο! Μιλώντας στο Top Gear, ο Hamilton προφανώς έχει ήδη μεταφέρει την ιδέα στην AMG και εξετάζεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Η πανάκριβη συλλογή αυτοκινήτων του Michael Schumacher

Exit mobile version