Η Toyota Motor Europe ανακοίνωσε ότι οι συνολικές πωλήσεις της ξεπέρασαν τα 560.000 οχήματα, το πρώτο εξάμηνο του 2018, καταγράφοντας μια αύξηση της τάξης του + 6% σε σχέση με το 2017. Το συνολικό μερίδιο αγοράς για τον όμιλο αυξήθηκε κατά 5%. Οι πωλήσεις των υβριδικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 23% σε ετήσια βάση, φτάνοντας τις 257.000 μονάδες. Τα αυτοφορτιζόμενα υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα Toyota & Lexus αντιπροσωπεύουν σήμερα το 46% των συνολικών πωλήσεων της TME, ενώ μόνο για τη Δυτική Ευρώπη οι πωλήσεις πλησιάζουν το εντυπωσιακό ποσοστό του 58%.
Το επιτυχημένο λανσάρισμα του Toyota C-HR, οδήγησε σε μια δυνατή απαρχή για το 2018. Με τις υβριδικές πωλήσεις να ξεπερνούν το 85%, το Toyota C-HR αποτελεί την επιτομή των προτιμήσεων των πελατών της Toyota, οι οποίοι στρέφονται στην ηλεκτροκίνηση. Αυτή η ισχυρή απόδοση του πρώτου τριμήνου υποστηρίχθηκε ταυτόχρονα από το Yaris Hybrid, το Auris Hybrid και το RAV4 Hybrid, επιτυγχάνοντας πάλι ρεκόρ πωλήσεων.
Οι πωλήσεις της Lexus αυξήθηκαν κατά + 7%. Με τις συνολικές υβριδικές πωλήσεις να ξεπερνούν το ποσοστό του 62% και στη Δυτική Ευρώπη το ποσοστό του 99%, η Lexus συνεχίζει να απολαμβάνει την αυξημένη ζήτηση των πελατών για τη γκάμα των 8 αυτοφορτιζόμενων υβριδικών ηλεκτρικών της οχημάτων, παγιώνοντας την ηγετική θέση της στην αγορά της ηλεκτροκίνησης.
Ο Δρ. Johan van Zyl, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Ευρώπης, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βλέπουμε την ισχυρή μας απόδοση για το πρώτο εξάμηνο του έτους, χάρη στην επιτυχημένη μας στρατηγική ηλεκτροκίνησης. Η αυτοφορτιζόμενη υβριδική ηλεκτρική σειρά μας, 16 μοντέλων Toyota και Lexus αντιπροσωπεύει πλέον το 46% των συνολικών πωλήσεών μας. Αναμένω ότι το 2018 θα συνεχίσει με αυτόν τον ρυθμό, και θα είναι ένα ισχυρό έτος για την Toyota με αυξανόμενες πωλήσεις, ειδικά στα αυτοφορτιζόμενα υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα».

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.