ΕΑK:

EAK dinner Το καθιερωμένο, ετήσιο, δείπνο προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας του Αθλητικού Συντάκτη, παρέθεσε το βράδυ της Δευτέρας 29 Ιουλίου 2019 η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ). Το παρών τους έδωσαν δεκάδες δημοσιογράφοι του αθλητικού ρεπορτάζ, εκπρόσωποι των χορηγών της ΕΑΚ και πρόεδροι αθλητικών φορέων.

Η Παγκόσμια Ημέρα του Αθλητικού Συντάκτη γιορτάζεται στις 2 Ιουλίου, καθώς στις 2 Ιουλίου 1924 ιδρύθηκε η Παγκόσμια Ένωση Αθλητικών Συντακτών (AIPS), στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού. Σήμερα στην AIPS ανήκουν 160 χώρες, ανάμεσα τους και η Κύπρος, η οποία εκπροσωπείται από την ΕΑΚ.

Στο δείπνο της ΕΑΚ, που πραγματοποιήθηκε στην ταβέρνα του ΠΑΟΚ Κυθρέας στο Στρόβολο, οι δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να βρεθούν κοινωνικά, σε μια όμορφη ατμόσφαιρα, μακριά από την πίεση της δουλειάς. Πέραν από τα μέλη της ΕΑΚ, στο δείπνο ήταν προσκεκλημένοι και οι χορηγοί της οργάνωσης και φορείς. Παρόντες ήταν ο σύμβουλος του προέδρου της Δημοκρατίας επί θεμάτων αθλητισμού κ. Φοίβος Ζαχαριάδης, ο πρόεδρος του ΚΟΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, η γενική διευθύντρια του ΚΟΑ κα. Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη, ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Κύπρου κ. Γιώργος Φράγκου, ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου κ. Γιώργος Κούμας, ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Αθλητισμού Στίβου (ΚΟΕΑΣ) κ. Περικλής Μάρκαρης, ο γενικός διευθυντής της ΚΟΕΑΣ κ. Αντώνης Γιωργαλλίδης. Παρών ήταν και ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΑΚ κ. Παναγιώτης Φελλούκας, καθώς και ο εμπνευστής της εκδήλωσης κ. Ανδρέας Σμυρίλλης.

EAK dinner «Είναι πολύ σημαντικό και τιμητικό για την ΕΑΚ που έχουμε δίπλα μας ως υποστηρικτές, τους διάφορους φορείς του κυπριακού αθλητισμού», τόνισε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου κ. Ηρόδοτος Μιλτιάδους.

Το παρών τους έδωσαν και εκπρόσωποι των χορηγών της ΕΑΚ. «Μαζί μας σήμερα είναι και οι χορηγοί μας, χωρίς τους οποίους δεν θα ήταν εφικτή σχεδόν καμία ενέργεια της οργάνωσης μας. Θέλω να τους ευχαριστήσω θερμά, εκ μέρους όλης της οικογένειας των αθλητικών συντακτών, για τη στήριξη που μας προσφέρουν», τόνισε ο κ. Μιλτιάδους.

Την ΟΠΑΠ Κύπρου εκπροσώπησε ο διευθύνων σύμβουλος κ. Δημήτρης Αλετράρης. Την UNICARS ο διευθυντής μάρκετινγκ κ. Κωνσταντίνος Ανανιάδης. Η Cytavision εκπροσωπήθηκε από τον προϊστάμενο της Cytavision, κ. Λευτέρη Χρίστου και τον προϊστάμενο της διαχείρισης αθλητικού περιεχόμενου της Cytavision, κ. Ανδρέα Οικονομίδη. Την Hercules εκπροσώπησαν ο κ. Ηρακλής Ηρακλέους και ο κ. Νεόφυτος Νεοφύτου. Επιπλέον, στη χορηγική οικογένεια της ΕΑΚ βρίσκεται από φέτος και η Psaltis Auto Parts.

Στο δείπνο παρευρέθηκε και αντιπροσωπεία των Τουρκοκυπρίων αθλητικών συντακτών, με επικεφαλής τον κ. Μπουρχάν Γκουρκάν, ο οποίος εξελέγη πριν μερικές εβδομάδες ως νέος πρόεδρος των Τ/Κ αθλητικών συντακτών.

Στο περιθώριο της βραδιάς πραγματοποιήθηκαν και κληρώσεις για τους παρευρισκόμενους, με τον Hercules να προσφέρει ένα ρολόι χειρός και δύο στυλό, η Cyta δύο δωροκουπόνια 50 ευρώ, ο ΠΑΟΚ Κυθρέας ένα δείπνο για δύο και η ΕΑΚ δύο πακέτα με βιβλία, από τη συλλογή της οργάνωσης.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.