Πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Μουσείου Κλασικού και Ιστορικού Αυτοκινήτου  η  τελετή  αποκαλυπτήριων του πρώτου μηχανοκίνητου οχήματος της ανθρωπότητας, που έχει εγγραφεί στην Κύπρο από την  Έντιμη Υπουργό Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων κα Βασιλική Αναστασιάδου.

Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν : ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα, ο Δήμαρχος Λεμεσού κ. Νίκος Νικολαΐδης, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής Περιφέρειας Λεμεσού κος Τώνη Αντωνίου, ο Αντιπρόεδρος Εμπορίου του ΕΒΕΛ κος Ανδρέας Τσουλοφτας και ο εκπρόσωπος του ΤΟΜ Πέτρος Ξενοφώντος.

Πρόκειται για ένα μηχανοκίνητο τρίκυκλο, με βενζινοκινητήρα εσωτερικής καύσης, εξ ολοκλήρου σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από τον Κarl Benz το 1886, ο οποίος επηρέασε ουσιωδώς την εξέλιξη της αυτοκινητοβιομηχανίας με την εφεύρεσή του.  Το όνομα του Κarl Benz θα μείνει στους αιώνες ως ο εφευρέτης του «πρώτου αυτοκινήτου της ιστορίας» ο οποίος τον Ιανουάριο του 1886 κατοχύρωσε την ευρεσιτεχνία του με το όνομα Benz Patent Motorwagen.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του συνοψίζονται σε ένα μονοκύλινδρο, υγρόψυκτο κινητήρα που απέδιδε λιγότερο από έναν ίππο και έφτανε τα 16 χιλιόμετρα την ώρα. Το εσωτερικό του αποτελείτο από ένα δερμάτινο κάθισμα και ξύλινο πάτωμα βασισμένα σε ένα πλαίσιο και ένα μοχλό στη θέση του τιμονιού. Φυσικά χωρίς οροφή!. Η τελετή  πραγματοποιήθηκε στη κεντρική αίθουσα του Μουσείου και στην συνέχεια  ακολούθησε δεξίωση.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.