Με την κατηγορία οικονομικών ατασθαλιών συνελήφθη ψες ο Πρόεδρος του Ομίλου Nissan-Renault-Mitsubishi. Αυτό απέδειξε εσωτερική έρευνα της Nissan η οποία κατατέθηκε στις αρχές του Τόκιο και οδήγησαν στη σύλληψη του Ghosn. Με επίσημη ανακοίνωση της, η ιαπωνική εταιρεία αναφέρει ότι εδώ και μήνες ερευνά τον Ghosn και αποκάλυψε οικονομικές ατασθαλίες και ψευδείς δηλώσεις προς τις χρηματιστηριακές αρχές του Τόκιο. Εκτός από τον Ghosn, η έρευνα εμπλέκει και ένα ακόμα κορυφαίο στέλεχος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της, τον Greg Kelly. Και οι δύο θα αποπεμφθούν από το διοικητικό συμβούλιο της Nissan, όπως δήλωσε ξεκάθαρα ο CEO της εταιρείας, Hiroto Saikawa. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ της Ιαπωνίας ο Ghosn κατηγορείται ότι δεν ενημέρωσε την εταιρεία μια μετακίνηση περίπου 44 εκατομμυρίων δολαρίων (5 δισεκατομμύρια γιέν) μέσα σε 5 χρόνια, καθώς και άλλες παραβιάσεις των οικονομικών νόμων της Ιαπωνίας.

«Η έρευνα έδειξε ότι εδώ και πολλά χρόνια τόσο η Ghosn όσο και ο Kelly μετέφεραν σε λογαριασμούς ποσά αλλά και μετοχές του Χρηματιστηρίου του Τόκυο». δήλωσε εκπρόσωπος της Nissan. «Επίσης, όσον αφορά τον Ghosn, έχουν ανακαλυφθεί πολλές άλλες ατασθαλίες, όπως η προσωπική χρήση περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, ενώ έχει επιβεβαιωθεί και η εμπλοκή του Kelly» συνεχίζει η ανακοίνωση. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο Carlos Ghosn, βραζιλιάνος στην καταγωγή, είναι σήμερα 64 χρόνων και αποτελεί μια από τις πλέον σημαντικές προσωπικότητες στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία τα τελευταία χρόνια. Για το 2017 οι απολαβές του Διευθύνων Συμβούλου ης Renault, πρόεδρος της Nissan και Διευθύνων Σύμβουλος της Mitsubishi, έφτασαν τα 17 εκατομμύρια ευρώ.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.