Σε θέση να ανακοινώσει μια άκρως σημαντική συμμαχία με την Renault, φαίνεται να είναι η Fiat Chrysler Automobiles, ανοίγοντας τον δρόμο για την Ιταλο-Αμερικάνικη εταιρεία να γίνει μέρος της μεγάλης συμμαχίας Renault-Nissan. Αρχικά, η ενημέρωση από το Bloomberg αναφέρει πως σε πρώτο στάδιο η Nissan δεν θα είναι εμπλεκόμενη, ωστόσο σε μεταγενέστερο στάδιο θα μπορούν όλες αυτές οι εταιρείες να συνυπάρξουν.  Βάσει δημοσιεύματος της Γαλλικής Le Figaro, το διοικητικό συμβούλιο της Renault μαζεύτηκε πίσω από κλειστές πόρτες την Δευτέρα (26//05) το πρωί, για να βάλουν κάτω το θέμα της συμμαχίας με την FCA την στιγμή που τα Wall Street Journal, New York Times και Reuters έχουν ήδη αναφέρει την πιθανότητα αυτής της συμμαχίας.
Μια τέτοια συμμαχία θα βοηθήσει όλες τις εμπλεκόμενες εταιρείες να αντιμετωπίσουν μαζί τις προσωπικές τους αδυναμίες, ενδυναμώνοντας την θέση τους στην παγκόσμια αγορά.  Η «ηλεκτροποίηση» που ήδη ξεκίνησε να συμβαίνει, και θα συνεχίσει με αυξανόμενους ρυθμούς, ασκεί απίστευτη πίεση πάνω σε όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες.
Η FCA και η Renault έχουν συνδυασμένη κεφαλαιοποίηση της αγοράς κοντά στα 33 δισεκατομμύρια ευρώ και 8.7 εκατομμύρια συνολικές πωλήσεις  παγκοσμίως.
Ένας μεγάλος καταλύτης για την μεγάλη εξέλιξη, είναι και οι μεγάλες πτώσεις πωλήσεων στις μεγάλες τρεις αγορές (Κίνα, ΗΠΑ, Ευρώπη). Οι πρώτες κινήσεις της FCA προς μια τέτοια συμμαχία, ξεκίνησαν με τον, τότε Διευθυντή, Sergio Marchionne, ο οποίος έψαχνε την συμμαχία αυτή από το 2014.

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία που ανέφερε τότε ο Marchionne, ήταν πως οι εταιρείες παραγωγής αυτοκινήτων, χαραμίζουν 2 δισεκατομμύρια ευρώ την εβδομάδα, τότε, απλά για να επενδύουν στο ίδιο πράγμα, ξεχωριστά, ενώ θα μπορούσαν να το μοιράζονται. Αναμένονται νέα για την πιθανή συμμαχία, αυτή τη βδομάδα.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.