Σε θέση να ανακοινώσει μια άκρως σημαντική συμμαχία με την Renault, φαίνεται να είναι η Fiat Chrysler Automobiles, ανοίγοντας τον δρόμο για την Ιταλο-Αμερικάνικη εταιρεία να γίνει μέρος της μεγάλης συμμαχίας Renault-Nissan. Αρχικά, η ενημέρωση από το Bloomberg αναφέρει πως σε πρώτο στάδιο η Nissan δεν θα είναι εμπλεκόμενη, ωστόσο σε μεταγενέστερο στάδιο θα μπορούν όλες αυτές οι εταιρείες να συνυπάρξουν.  Βάσει δημοσιεύματος της Γαλλικής Le Figaro, το διοικητικό συμβούλιο της Renault μαζεύτηκε πίσω από κλειστές πόρτες την Δευτέρα (26//05) το πρωί, για να βάλουν κάτω το θέμα της συμμαχίας με την FCA την στιγμή που τα Wall Street Journal, New York Times και Reuters έχουν ήδη αναφέρει την πιθανότητα αυτής της συμμαχίας.
Μια τέτοια συμμαχία θα βοηθήσει όλες τις εμπλεκόμενες εταιρείες να αντιμετωπίσουν μαζί τις προσωπικές τους αδυναμίες, ενδυναμώνοντας την θέση τους στην παγκόσμια αγορά.  Η «ηλεκτροποίηση» που ήδη ξεκίνησε να συμβαίνει, και θα συνεχίσει με αυξανόμενους ρυθμούς, ασκεί απίστευτη πίεση πάνω σε όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες.
Η FCA και η Renault έχουν συνδυασμένη κεφαλαιοποίηση της αγοράς κοντά στα 33 δισεκατομμύρια ευρώ και 8.7 εκατομμύρια συνολικές πωλήσεις  παγκοσμίως.
Ένας μεγάλος καταλύτης για την μεγάλη εξέλιξη, είναι και οι μεγάλες πτώσεις πωλήσεων στις μεγάλες τρεις αγορές (Κίνα, ΗΠΑ, Ευρώπη). Οι πρώτες κινήσεις της FCA προς μια τέτοια συμμαχία, ξεκίνησαν με τον, τότε Διευθυντή, Sergio Marchionne, ο οποίος έψαχνε την συμμαχία αυτή από το 2014.

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία που ανέφερε τότε ο Marchionne, ήταν πως οι εταιρείες παραγωγής αυτοκινήτων, χαραμίζουν 2 δισεκατομμύρια ευρώ την εβδομάδα, τότε, απλά για να επενδύουν στο ίδιο πράγμα, ξεχωριστά, ενώ θα μπορούσαν να το μοιράζονται. Αναμένονται νέα για την πιθανή συμμαχία, αυτή τη βδομάδα.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.