Σε μια ακόμα πιο διευρυμένη κλίμακα συνεχίζεται η διαχρονική συνεργασία του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού REACTION και της UNICARS. Σε δημοσιογραφική διάσκεψη παρουσιάστηκαν οι άξονες συνεργασίας με επικέντρωση στους νέους και την κοινωνία ευρύτερα. Από την οδική ασφάλεια στη νεανική παραβατικότητα και από τη Δημόσια Υγεία στη Δημόσια Ασφάλεια, τα προγράμματα που υλοποιούνται για τους νέους αλλά και τον ευρύτερο πληθυσμό.

Ο Πρόεδρος του REACTION, κ. Μάριος Σταύρου ευχαρίστησε πρωτίστως την UNICARS για την αγαστή και αποδοτική συνεργασία τα τελευταία χρόνια. Είναι για εμάς ένας από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους συμμάχους στην προσπάθεια μας για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο και πιο ασφαλισμένο μέλλον. Η Κινητή Μονάδα Φιλικού Ελέγχου Αλκοόλης, ένα από τα σημαντικότερα προγράμματα οδικής ασφάλειας σε Κύπρο και Ελλάδα, ξεκίνησε με τα οχήματα και την υποστήριξη της UNICARS και εξελίχθηκε σε ένα κόσμημα για την οδική ασφάλεια της χώρας μας, ενώ αποτέλεσε και μια καλή πρακτική για πολλές άλλες χώρες, υπογράμμισε ο κ. Σταύρου.

Σε περιπτώσεις Ανθρωπιστικών και Φυσικών Καταστροφών, η συνδρομή της UNICARS με οχήματα αλλά και προσωπικό ήταν καταλυτική στην προσπάθεια του Εθελοντικού Σώματος του REACTION. Τα οχήματα της UNICARS έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην εμπλοκή του οργανισμού μας στις καταστροφικές πυρκαγιές στην περιοχή της Σολέας, στη συλλογή τροφίμων για τους πλημμυροπαθείς στην Ελλάδα, αλλά και σε εκπαιδεύσεις τόσο του προσωπικού όσο και των μελών του Οργανισμού. Εξαιρετικά σημαντική η συμβολή της UNICARS και στην ενημέρωση και εκπαίδευση του κοινού μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα και ενημερωτικά σποτάκια. Η συνέχιση, ενδυνάμωση και αναβάθμιση της συνεργασίας αποτελεί τον επόμενο στόχο μας, κατέληξε ο Πρόεδρος του REACTION.

uniH CEO της Unicars Χριστιάννα Διογένους δήλωσε σχετικά: «H UNICARS, ως πρωτοπόρα εταιρεία στον τομέα της, θεωρεί ευθύνη της την προσφορά στην κοινωνία μας και ιδιαίτερα στους τομείς της οδικής συνείδησης και ασφάλειας στον δρόμο. Ο αγώνας του Οργανισμού REACTION για την ενδυνάμωση και ανάπτυξη της Κυπριακής κοινωνίας, ειδικότερα της νεολαίας, αλλά και η προώθηση του εθελοντισμού και της προσφοράς είναι όχι μόνο αξιέπαινη αλλά απαραίτητη για το μέλλον της κοινωνίας μας. Η αποτελεσματικότητα των προσπαθειών αυτών απαιτεί συμμετοχή από όλα τα μέλη της κοινωνίας μας και επιτυγχάνεται μέσω της ορθής ενημέρωσης και της εκπαίδευσης. Είναι τιμή μας να είμαστε «Διαχρονικοί Χορηγοί» και συνοδοιπόροι του οργανισμού Reaction.»

«Σαν Unicars», συνέχισε η κυρία Διογένους, «παρέχουμε στους πελάτες μας αξιόπιστα και ασφαλή οχήματα, οχήματα με τεχνολογικά πρωτοπόρα συστήματα ασφαλείας όπως «Pre Sense city», «Collision Avoidance», και «Exit Warning» τα οποία εκτός από την προστασία του οδηγού και των επιβατών συμβάλλουν στην ορθή και νομοταγή οδική συμπεριφορά προλαμβάνοντας πιθανές συγκρούσεις και ατυχήματα. Επιπλέον προωθούμε την συστηματική και ορθή συντήρηση των οχημάτων η οποία είναι σημαντικός παράγοντας στη διατήρηση της ασφάλειας στους δρόμους.»

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.