Ο Όμιλος Πηλακούτα παρουσίασε την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 το νέο μοντέλο της Nissan, το Nissan Leaf, στη δημοσιογραφική διάσκεψη που έλαβε χώρα στον εκθεσιακό χώρο της Nissan στη Λευκωσία. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δουν το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από κοντά, αλλά και να ενημερωθούν για την καινοτόμο τεχνολογία του.

Ο Head of Business Operations at Pilakoutas Group, κύριος Κόδρος Πηλακούτας, αρχικά, υπογράμμισε τη συνεισφορά των ΜΜΕ στην επιτυχία του πρώτου μοντέλου Nissan Leaf, μέσω της θετικής υποδοχής και της κάλυψης που προσέφεραν. Στη συνέχεια, προχώρησε στην παρουσίαση του Nissan Leaf δεύτερης γενιάς, υπενθυμίζοντας πως το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2010, από τη Nissan.

Τo νέο Nissan Leaf είναι ένα πρωτοποριακό αυτοκίνητο, με πλήθος καινοτόμων τεχνολογιών που θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς για την εξέλιξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Σημαντικό προσόν του Nissan Leaf είναι ότι δίνει στον οδηγό 378 km ανεξαρτησίας πριν την επόμενη φόρτιση καθώς και 8 χρόνια εγγύηση για τις μπαταρίες του. Άλλα βασικά χαρακτηριστικά του μοντέλου είναι: α) η τεχνολογία υποστήριξης οδηγού ProPilot, β) το Nissan e-pedal, γ) η τεχνολογία οχήματος-πλέγματος (V2G) και δ) η πρωτοποριακή τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης.

Το Nissan Leaf απέσπασε δύο βραβεία στην έκθεση ηλεκτρονικών ειδών CES (Consumer Electronics Show) στο Λας Βέγκας. Το πρώτο βραβείο «CES Best of Innovation» αφορούσε τις τεχνολογίες ευφυΐας και αυτόνομης οδήγησης, ενώ το δεύτερο βραβείο CES σχετίζεται με την τεχνολογία που προωθεί την προσπάθεια για έναν καλύτερο κόσμο.

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της Nissan σημείωσε πρωτοφανή απήχηση καθώς έχουν ήδη γίνει 10.000 προ-παραγγελίες. Το μοντέλο δεν είναι ακόμα διαθέσιμο στις αντιπροσωπείες της Nissan, ωστόσο η παραγωγή του ξεκίνησε πρόσφατα  στο εργοστάσιο της Nissan Europe, στο Sunderland του  Ηνωμένου Βασιλείου. Η νέα γενιά του επαναστατικού Nissan Leaf αναμένεται στην κυπριακή αγορά στα μέσα Μαΐου.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.