Toyota:

TOYOTA CHR 2020Το Toyota C-HR ανανεώνεται και συνεχίζει με τον καλύτερο τρόπο να εντυπωσιάζει με τα μοναδικά του χαρακτηριστικά όπως ο φουτουριστικός του σχεδιασμός, η μειωμένη κατανάλωση και οι καλύτερες επιδόσεις στις εκπομπές ρύπων. Κάτι που φαίνεται και από τους συνεχώς αυξανόμενους αριθμούς πωλήσεων. Ένδεικτικό στοιχείο του μεγέθους της επιτυχίας του είναι ότι κατά το πρώτο του έτος, πωληθήκαν 120.000 Toyota C-HR στην Ευρώπη, κερδίζοντας σχεδόν αμέσως το 10% της αγοράς, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι 8 από τα 10 των συγκεκριμένων οχημάτων ήταν εξοπλισμένα με υβριδικούς κινητήρες. Το ιστορικό αυτό σερί των επιτυχημένων πωλήσεων του Toyota C-HR συνεχίζεται μέχρι και σήμερα αφού πέραν των 400.000 Ευρωπαίων το έχουν αποκτήσει.

Σε ό,τι αφορά τώρα στο νέο Toyota C-HR 2020 σημειώνεται ότι διαθέτει ένα δεύτερο, πιο ισχυρό υβριδικό σύστημα που προστέθηκε στην γκάμα των κινητήρων του μοντέλου. Παράλληλα χαρακτηρίζεται από βελτιωμένη δυναμική οδήγησης και ξεχωρίζει για τον πιο εκλεπτυσμένο εσωτερικό & εξωτερικό σχεδιασμό του σε συνδυασμό με την τελευταία τεχνολογία πολυμέσων του αναβαθμισμένου HMI (Human Machine Interface).

TOYOTA CHR 2020Πιο συγκεκριμένα, οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο υψηλής αποδόσεως αυτοφορτιζόμενων υβριδικών κινητήρων, τον βελτιωμένο υβριδικό κινητήρα 1,8 λίτρων – 122 ίππων ή τον νέο 2,0 λίτρων – 184 ίππων, γνωστό ως Hybrid Dynamic Force. Με τις εκπομπές C02 να ξεκινούν από 109 g / km για το υβριδικό σύστημα 1,8 λίτρων και από 118 g / km στο σύστημα Hybrid Dynamic Force 2,0 λίτρων (WLTP).

Το νέο Toyota C-HR 2020 παραμένει πιστό στην ιδιαίτερη σχεδιαστική του ταυτότητα με τις coupe γραμμές να αποπνέουν ένα τολμηρό στυλ. Τόσο κατά τον σχεδιασμό της εμπρόσθιας όψης του αυτοκινήτου όσο και κατά τον σχεδιασμό της πίσω όψης του έχει δοθεί απόλυτη έμφαση στη λεπτομέρεια, αποδίδοντας την τελειότητα στο εμπνευσμένο αυτό όχημα.

Συμπληρώνοντας την υψηλή ακαμψία του αμαξώματος και το χαμηλό κέντρο βάρους που συνδέονται με την πλατφόρμα της GA-C, το νέο Toyota C-HR είναι ενισχυμένο με ένα αναβαθμισμένο σύστημα ανάρτησης για τη μεγιστοποίηση της βελτιωμένης απόδοσης και του δυναμικού χειρισμού που προσφέρει ο υβριδικός κινητήρας 2.0 λίτρων. Επιπλέον, εισήχθησαν νέα μέτρα μείωσης των θορύβων NVH (Vibration and Harshness), επιτρέποντας στους επιβαίνοντες της καμπίνας να έχουν ένα άνετο και ήσυχο ταξίδι.

Η εμπρόσθια όψη του νέου Toyota C-HR 2020 είναι ένα χαρακτηριστικό δείγμα της εξέλιξης της ταυτότητας Under Priority και Keen Look design της Toyota, καθώς η αίσθηση της πιο εκλεπτυσμένης εμφάνιση έγινε κατορθωτή με την απαλή χάραξη των χαρακτηριστικών πλέον γραμμών του μοντέλου, ενώ ξεχωρίζει η προσθήκη ενός κάτω χείλους στο χρώμα του αμαξώματος τοποθετημένο στη βάση της μάσκας του οχήματος.

Επιπρόσθετα τα εμπρός και πίσω φώτα αναβαθμίζονται σε τεχνολογία premium LED, ενώ ταυτόχρονα τα φώτα ημέρας (DRL) και οι δείκτες συνδυάζονται αρμονικά σε έναν κοινό προβολέα που εκπέμπει μια ομαλή-διαδοχική γραμμή πάνω από το κυρίως φωτιστικό σώμα. Στο πίσω μέρος, οι νέοι συνδυασμοί λαμπτήρων συνδέονται με γυαλιστερό μαύρο σπόιλερ, δημιουργώντας ένα μοναδικά καθαρό σχήμα.

Το νέο Toyota C-HR 2020 διατίθεται σε τρία νέα χρώματα: στην εκδοχή ενός μπλε ασημί (Celestite Gray), στην απόχρωση ενός πιο εκλεπτυσμένου, premium και δυναμικού κόκκινου, καθώς και στη μοναδική πορτοκαλί εκδοχή.

Το νέο Toyota C-HR κάνει το ντεμπούτο του με ένα νέο σύστημα πολυμέσων που αναβαθμίζει την προσφορά σύνδεσης της Toyota. Πιο συγκεκριμένα, το σύστημα πολυμέσων της Toyota 2019, επιτρέπει τώρα την πλήρη ενσωμάτωση των smartphone μέσω του Apple CarPlay  και του Android Auto.

TOYOTA CHR 2020Παράλληλα, το νέο μοντέλο είναι εξοπλισμένο με ενσωματωμένο σύστημα επικοινωνίας, μέσω του οποίου οι ιδιοκτήτες του μπορούν να επωφεληθούν από τις υπηρεσίες που συνδέονται με την εφαρμογή MyT. Για το λανσάρισμα του Toyota C-HR 2020, θα κυκλοφορήσει ένα νέο χαρακτηριστικό στην εφαρμογή: Hybrid Coaching. Το χαρακτηριστικό αυτό θα ενισχύσει την ηγετική θέση του Toyota Hybrid, παρέχοντας εξατομικευμένο μήνυμα καθοδήγησης και διευκολύνοντας τους οδηγούς να χρησιμοποιούν την EV οδήγησή τους, απολαμβάνοντας έτσι τα οφέλη της υβριδικής τεχνολογίας σε καθημερινή βάση.

Ως απτή απόδειξη της δέσμευσης της Toyota για την προσφορά του προηγμένου εξοπλισμού ασφαλείας, σε όλα της τα μοντέλα, το Toyota Safety Sense προσφερεται στον βασικό εξοπλισμό ολόκληρης της νέας γκάμας των Toyota C-HR. Το σύστημα αυτό περιλαμβάνει σύστημα προ-σύγκρουσης (συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης πεζών), αυτόματο πιλότο προσαρμοζόμενης ταχύτητας, σύστημα προειδοποίησης αλλαγής λωρίδας και αυτόματη ρύθμιση ύψους προβολέων.

TOYOTA CHR 2020Τέλος επισημαίνεται ότι τα κορυφαία μοντέλα θα επωφελούνται από την προσθήκη ενός εμπρόσθιου προσαρμοζόμενου συστήματος προβολέων, σύστημα προειδοποίησης οπισθοπορείας σε διασταύρωση (RCTA) και αισθητήρες παρκαρίσματος με σύστημα Intelligent Clearance Sonar.

 

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.