Σεμινάρια ασφαλούς οδήγησης μοτοσικλέτας

Με την χορηγία της ΕΚΟ και την ευθύνη της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας (ΚΟΜ) πραγματοποιούνται στην Κύπρο για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τα Σεμινάρια Ασφαλούς Οδήγησης Μοτοσυκλέτας City’s A.R.T. που διοργανώνει με μεγάλη επιτυχία ο Όμιλος Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας. Τα εκπαιδευτικά αυτά σεμινάρια με εκπαιδευτές από την διεθνούς φήμης σχολή California Superbike School θα λάβουν γίνουν στην πίστα Daytona στο Τσέρι στις 4 και 5 Μαΐου, 14 και 15 Σεπτεμβρίου και 26 και 27 Οκτωβρίου. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στις 15 Σεπτεμβρίου θα εκπαιδευτούν μέλη της Λέσχης Star Club Cyprus και της Sacred Coalition.

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια City’s A.R.T.  είναι ένα πρόγραμμα το οποίο αποτελεί μέρος της διαχρονικής προσπάθειας της ΕΚΟ για εμπέδωση οδικής συνείδησης και τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας (Κ.Ο.Μ.), τη διοργάνωση του οποίου αναλαμβάνει ο Όμιλος Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας, με την ουσιώδη στήριξη της Αστυνομίας Κύπρου. Στόχος του προγράμματος είναι να επισημάνει και να διορθώσει άμεσα τα συνήθη λάθη χειρισμού της μοτοσυκλέτας από τον αναβάτη σε συνθήκες πόλης.

Στο ασφαλές και φιλικό περιβάλλον της πίστας Daytona, οι συμμετέχοντες των City’s A.R.T. θα έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν την τεχνική τους, σε σύντομο χρονικό διάστημα, μέσω της συνεχούς επανάληψης, της σωστής επίβλεψης αλλά και της διόρθωσης, από τους έμπειρους και πιστοποιημένους εκπαιδευτές των City’s A.R.T.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι το πρακτικό μέρος της εκπαίδευσης διεξάγεται σε ταχύτητες πόλης και ότι ο εκπαιδευόμενος μπορεί να λάβει μέρος με οποιοδήποτε είδος μοτοσυκλέτας ή σκούτερ.

Για τα σεμινάρια αυτά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν αποστέλλοντας προσωπικό μήνυμα στην ιστοσελίδα της EKO Safe Rider Club με τα παρακάτω στοιχεία:

Ονοματεπώνυμο, email, διεύθυνση, πόλη, ηλικία, μάρκα, μοντέλο και κυβισμός μοτοσυκλέτας. Παράλληλα, εάν είστε μέλος του ΕΚΟ Safe Rider Club, σημειώστε τον αριθμό μέλους. 8. Εάν είστε κάτοχος άδειας μοτοσικλέτας, σημειώστε την ημερομηνία έκδοσης άδειας και φυσικά την ημερομηνία του σεμιναρίου που σας ενδιαφέρει.

Όροι και προϋποθέσεις:

– Για να επωφεληθείτε τις επιχορηγημένες τιμές των εκπαιδευτικών σεμιναρίων City’s A.R.T. συμπληρώστε το ειδικό έντυπο που υπάρχει στα πρατήρια ΕΚΟ για τη ΔΩΡΕΑΝ κάρτα μέλους, ΕΚΟ Safe Rider Club.

– Οι μοτοσικλετιστές που κατέχουν άδεια μοτοσικλέτας μέχρι ένα χρόνο θα μπορούν να συμμετάσχουν δωρεάν.

– Οι μοτοσικλετιστές με άδεια μοτοσικλέτας πέραν του ενός έτους θα χρεώνονται την ειδική τιμή των €20.

– Ενήλικες χωρίς άδεια μοτοσυκλέτας θα χρεώνονται την ειδική τιμή των €20.

– Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους το δίπλωμα οδήγησης κατάλληλο για τη μοτοσυκλέτα που οδηγούν και την κάρτα EKO Safe Rider Club.

– Όλοι οι συμμετέχοντες, καθ’ όλη τη διάρκεια των σεμιναρίων, θα πρέπει να φέρουν προστατευτικό εξοπλισμό, ο οποίος θα απαρτίζεται από κράνος με προδιαγραφές ΕCΕ.2205, μπουφάν, γάντια, παντελόνι μοτοσυκλέτας ή τζιν και μποτάκια (ή αθλητικά μποτάκια τα οποία καλύπτουν τον αστράγαλο).

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.