Στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης  η Mercedes-Benz παρουσίασε τις προκλήσεις του μέλλοντος με τη βιωσιμότητα να καθίσταται κεντρικό στοιχείο της φιλοσοφίας της μάρκας και αποτελεί βασική πτυχή της εταιρικής στρατηγικής της Γερμανικής εταιρείας. Το πειραματικό που ακούει στον κωδικό Vision EQS ανταποκρίνεται στις προσδοκίες αυτές σήμερα και παρέχει μια προοπτική για μελλοντικές μεγάλα, ηλεκτρικά πολυτελή saloon. Ταυτόχρονα, απεικονίζει ένα όραμα για τον σχεδιασμό ηλεκτρικών αυτοκινήτων του μέλλοντος. Με το EQS Vision, η Mercedes-Benz κάνει μια ξεκάθαρη δήλωση για το μέλλον των οχημάτων υψηλής ποιότητας και της αυτόνομης οδήγησης.

Με τους ηλεκτρικούς κινητήρες στον μπροστινό και τον πίσω άξονα και την μπαταρία ενσωματωμένο στο δάπεδο του οχήματος, τo EQS VISION αντιπροσωπεύει μια πολύ καλά ισορροπημένη εικόνα. Η βάση για δυναμική απόδοση και ασφάλεια υψηλού επιπέδου προέρχεται από την ηλεκτρική κίνηση και στους τέσσερεις τροχούς με μετατόπιση ροπής μεταβλητού άξονα και μια μπαταρία τοποθετημένη βαθιά στο δάπεδο του οχήματος μεταξύ των αξόνων. Χάρη στην συνολική απόδοση 350 kW (470 ίπποι) και άμεση διαθέσιμη ροπή γύρω στα 760 Nm, το EQS VISION επιταχύνει από 0-100 km / h σε λιγότερο από 4,5 δευτερόλεπτα

Για πρώτη φορά ολόκληρος ο πίνακας οργάνων αναμιγνύεται με το σώμα του μπροστινού πλαισίου για να σχηματίσει ένα εσωτερικό γλυπτό. Με την βαθιά και ανοιχτή χωρική αρχιτεκτονική του, το πιλοτήριο των EQS VISION περιβάλλει τους επιβάτες όπως το κατάστρωμα ενός σκάφους.  Το μοντέλο διαθέτει αυτονομία μέχρι και 700 χλμ ενώ με  απόδοση φόρτισης των 350 kW,  επαναφορτίζει την μπαταρία στο 80% σε λιγότερο από 20 λεπτά.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

Frankfurt LIVE – Mercedes-Benz Vision EQS

Δείτε το "πειραματικό" #Mercedes-Benz Vison EQS ?-#autokinitocy #cyprus #news #VisionEQS #FrankfurtMotorshow Mercedes-Benz Cyprus

Opublikowany przez autokinito.com.cy Poniedziałek, 16 września 2019

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.