Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου ανοίγει η αυλαία για το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Motocross της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσυκλέτας. Ο εναρκτήριος αγώνας της σεζόν 2019-2020 θα διεξαχθεί στην πίστα MXPRO στην Ποταμιά και την ευθύνη για τη διοργάνωση έχει ο Όμιλος Μοτοσικλετιστών Λευκωσίας. Η νέα χρονιά ξεκινά με αλλαγές στις διάφορες κατηγορίες καθώς καταργήθηκαν οι MX3, MX4 και δημιουργήθηκαν νέες, οι οποίες είναι η MXOPEN και η Open Free.

Αναμφίβολα το μεγάλο ενδιαφέρων θα είναι στραμμένο στην κατηγορία ΜΧ1 καθώς φέτος εμπλουτίστηκε με νέους αναβάτες όπως ο περσινός πρωταθλητής στην ΜΧ2 Μιχάλης Πάμπουκκας και ο δευτεραθλητής Χρύσανθος Γεωργίου. Μαζί με τους προαναφερθέντες είναι και ο περσινός πρωταθλητής Χρίστος Τσαγγαράς, ο δεύτερος πέρυσι Σάββας Σάββα και ο τρίτος Μαρίνος Ζηντίλης, οι οποίοι συνθέτουν μια δυνατή και ανταγωνιστική κατηγορία.

Στην κατηγορία ΜΧ2 θα αγωνιστούν επίσης νέοι αναβάτες, όπως ο περσινός πρωταθλητής στην ΜΧ4 Χρίστος Κημήτρη, ο πρωταθλητής στην ΜΧ3 Γιώργος Παουλλής οι οποίοι θα έχουν να αντιμετωπίσουν τους Άριστο Γεωργίου, Μάριο Πάμπουκκα, Κωνσταντίνο Θεοδώρου και Θανάση Φελλά.

Στην κατηγορία MX3OVER ο περσινός πρωταθλητής Μαρίνος Τσαγγαράς είναι φαβορί για τον τίτλο, όμως και πάλι θα έχει να αντιμετωπίσει δύσκολους αντιπάλους  όπως οι Γιώργος Σιδερένιος, Άκης Σοφοκλέους Άκης Σάββα και Σπύρος Ηλία.

Όσον αφορά τη νέα κατηγορία, την MXOPEN, σε αυτή συμμετέχουν οι αθλητές που έτρεχαν μέχρι πέρυσι στην κατηγορία ΜΧ85. Ο πρωταθλητής Αριστόδημος Έλληνας θα αντιμετωπίσει και πάλι τους δυνατούς Δομίνικο Κολοκάση, Βρυώνη Βλασίου, Αντώνη Γεωργίου και Σπύρο Γιάγκου.

Τέλος, στην κατηγορία Open Free, δικαίωμα συμμετοχής έχουν νεοεισερχόμενοι αναβάτες ή αναβάτες που δεν έχουν αγωνιστεί τα τελευταία 7 χρόνια σε αγώνες μοτοκρός της Κυπριακής Ομοσπονδίας Μοτοσικλέτας, ανεξάρτητου κυβισμού και τύπου, και τύπου εντούρομοτοσικλέτες. Θα μπορούν να αγωνιστούν χωρίς αγωνιστικές ταυτότητες και δελτία Υγείας για δύο αγώνες μόνο δίνοντας τους την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνατότητες τους και να συνεχίσουν στο πρωτάθλημα. Ο Κυριακάτικος αγώνας αναμένετε να ξεκινήσει στις δέκα και να ολοκληρωθεί στις τέσσερις το απόγευμα με τις απονομές τον επάθλων στους νικητές.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.