Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Honda, δήλωσε πως είναι έτοιμη να λάβει το μεγάλο βήμα της προς το «ηλεκτρικό» μέλλον της αυτοκίνησης. Στην ανακοίνωση, όπου δεν αναφέρεται ούτε μια φορά η λέξη Brexit, οι Ιάπωνες έκανα γνωστές τις προθέσεις τους να κλείσουν το εργοστάσιο στο Σουίντον αλλά όχι άμεσα! Πρώτα θα ολοκληρωθεί ολόκληρη η σειρά παραγωγής όλων των τρεχόντων μοντέλων μέχρι και το 2021 όταν και θα κλείσει οριστικά τις πόρτες του. Το εργοστάσιο της Honda στο Σουίντον παράγει 150.000 αυτοκίνητα τον χρόνο και εργάζονται μέσα πέραν των 3.500 εργαζομένων. Προς τιμήν της, η Ηonda ανακοίνωσε πως έχει ξεκινήσει τη διαδικασία συμβουλής προς όλους τους εργαζομένους για να βεβαιωθεί πως θα τους βοηθήσει. Την ίδια στιγμή η Honda θα σταματήσει την παραγωγή του Civic sedan στο τούρκικο εργοστάσιο της , ωστόσο πραγματοποιούνται συνομιλίες αυτές τις μέρες για να κλειδωθεί το μέλλον εκείνων των εγκαταστάσεων οι οποίες πιθανόν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο Katsushi Inoue, Υπεύθυνος Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεών της Honda δήλωσε:

«Λόγω των τεράστιων αλλαγών που θα επηρεάσουν την βιομηχανία παγκόσμια, πρέπει να επιταχύνουμε τις εργασίες της ηλεκτρικής στρατηγικής μας. Σαν αποτέλεσμα, αναγκαστήκαμε να λάβουμε δύσκολες αποφάσεις και από σήμερα θα συμβουλεύουμε όλους τους εργαζόμενους που θα επηρεαστούν από την απόφαση αυτή. Η απόφαση αυτή δεν πάρθηκε εύκολα, και μας λυπεί ιδιαίτερα το ότι πολλοί από τους εργαζόμενους μας θα ανησυχήσουν λόγω αυτής».

Παρόλα αυτά, το αρχηγείο και τα γραφεία Ευρώπης της Honda θα παραμείνουν εκεί, κυρίως για εξυπηρέτηση πελατών και όχι για παραγωγή.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.