O ΠΕΤΡΟΣ ΣΟΥΤΖΙΗΣ ΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΞΙ ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ VAIRANO ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ

Ποιο θα είναι το φετινό «AUTOBEST Βest Buy Car of the Year» (Video)

Οι 31 εκπρόσωποι της Επιτροπής Αξιολόγησης του AUTOBEST, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος με το δημοσιογράφο Πέτρο Σουτζιή, βρέθηκαν για ένα διήμερο στην πίστα Vairano λίγο έξω από το Μιλάνο. Μια πίστα δοκιμών που ανήκει στο φημισμένο ιταλικό περιοδικό Quattroruote. Εκεί όπου γίνονται οι δοκιμές των μοντέλων που παρουσιάζονται αφού ο χώρος έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με διεθνής προδιαγραφές. Επίσης πολλές αγωνιστικές ομάδες διαφόρων πρωταθλημάτων χρησιμοποιούν την πίστα για τις δοκιμές τους. Μαζί με αυτές η ομάδα της Ferrari για τη φόρμουλα ένα. Εκεί είχαμε στη διάθεση μας και τους έξι φιναλίστ, μόλις μερικές μέρες πριν την ψηφοφορία για την ανακήρυξη του νικητή. Είχαμε την ευκαιρία αν οδηγήσουμε όλο τα μοντέλα τόσο μέσα στην πίστα όσο και σε δημόσιους δρόμους αξιολογώντας το κάθε ένα ξεχωριστά. Παρόν και υψηλόβαθμα μέλη από κάθε αυτοκινητοβιομηχανία με τους οποίους είχαμε διάφορες συζητήσεις, τόσο για το κάθε ένα μοντέλο ξεχωριστά όσο και για το μελλοντικά τους σχέδια.

«Στο AUTOBEST διεξάγουμε τα πιο σχετικά και πολύπλοκα δοκιμαστικά οδήγησης από όλους τους άλλους αυτοκινητιστικούς δημοσιογραφικούς οίκους. Εδώ και χρόνια τώρα, η παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου έχει αναγνωρίσει την υψηλή ποιότητα των συγκριτικών δοκιμών που πραγματοποιούμε στους δρόμους και στη πίστα αλλά και την άψογη οργάνωση και επαγγελματισμό της κριτικής επιτροπής μας»  δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής AUTOBEST, Ilia Seliktar.

Οι φιναλίστ για το Ευρωπαϊκό ‘AUTOBEST 2019. Τα μοντέλα είναι: Τα Citroen Berlingo/Peugeot Rifter/Opel Combo, Citroen C4 Cactus, Dacia Duster, Ford Focus, Kia Ceed, και Toyota Corolla. Η κριτική επιτροπή των 31 μελών θα λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις και θα ψηφήσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με τον νικητή να ανακοινώνεται στις 15 Δεκεμβρίου. Για να απονεμηθεί βραβείο AUTOBEST σε ένα αυτοκίνητο πρέπει προσφέρει τα μέγιστα στον Ευρωπαίο καταναλωτή. Τιμή, δίκτυο εξυπηρέτησης, εξαρτήματα και ευελιξία είναι τα πιο σημαντικά κριτήρια που προσέχει η επιτροπή. Το AUTOBEST είναι απόλυτα διάφανο κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας, με 13 κριτήρια-κλειδιά να κρίνουν τον νικητή

Όσον αφορά τα υπόλοιπα βραβεία: Το βραβείο «MANBEST 2018» κέρδισε φέτος η Lynda Jackson, CEO της Citroen. «Σε ένα χώρο όπου βρίσκεις περισσότερους άντρες, η Lynda αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα ηγεσίας. Γίνεται έτσι η πρώτη γυναίκα στα 18 χρόνια ύπαρξης του θεσμού που εντάσσεται «MANBEST Hall of Fame». Το φετινό βραβείο «DESIGNBEST 2018» απονέμεται φέτος στον Peter Horbury, Αρχισχεδιαστή του Ομίλου Geely Automotive. Εδώ και πολλά χρόνια ο Peter ηγείται του Ομίλου Geely automotive, και σχεδίασε αυτοκίνητα για τις Lynk & Co, London taxi, Lotus, Volvo και την Geely.

Το βραβείο «TECHNOBEST 2018» απονέμεται στην Γαλλική μάρκα DS για το Active Scan Suspension που πρωτοπόρησε με την χρήση μιας κάμερας, τέσσερεις διαφορετικούς αισθητήρες και τρεις επιταχυντές που μετρούν το κάθε εκατοστό του δρόμου για σκαμπανεβάσματα και τροποποιούν τις αναρτήσεις ανάλογα. Φέτος, το βραβείο «SPORTBEST 2018» απονέμεται στην Toyota Motor Company για την εξαιρετική της παρουσίας στις πίστες του κόσμου.  H Toyota έχει μια μεγάλη και πλούσια ιστορία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, σε πολλαπλά πρωταθλήματα όπως Formula One, Indycars, το πρωτάθλημα αντοχής και φυσικά στο WRC. Το 2018 αποτέλεσε μια εξαιρετική χρονιά για την εταιρεία από την Ιαπωνία που έχει το εργοστάσιο της στην Κολωνία.

Η 18η τελετή βράβευσης θα γίνει στις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο στις 7 Φεβρουαρίου του 2019. Κάθε χρόνο, το AUTOBEST Awards Gala προσκαλεί κορυφαίους του χώρου και διευθυντές από πολλές εταιρείες κάτω από την ίδια οροφή.