Το νέο crossover Lexus UX απέσπασε τη μέγιστη δυνατή βαθμολογία ασφαλείας 5 αστέρων, στην πρόσφατη διαδικασία δοκιμών Euro NCAP 2019. Το νέο Lexus UX, όπως προκύπτει από την υψηλή βαθμολογία που κατέγραψε, είναι ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα της κατηγορίας του, τόσο για τον οδηγό όσο και για τους επιβάτες (96% βαθμολογία προστασίας των ενηλίκων και 85% βαθμολογία προστασίας των ανήλικων επιβατών). Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο Lexus UX ξεχώρισε ως ένα από τα αυτοκίνητα που απέσπασε την υψηλότερη βαθμολογία, κατά τη διαδικασία αξιολόγησης στο πλαίσιο του νέου, πιο αυστηρού, καθεστώτος δοκιμών 2019.  Παράλληλα αναδείχθηκε και ως το καλύτερο στην κατηγορία του κατά την αξιολόγηση του συστήματος προστασίας πεζών και ποδηλατών με Αυτοματοποιημένα Φρένα Έκτακτης Ανάγκης (82% βαθμολογία προστασίας των ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου).

Διαθέτοντας την τελευταία έκδοση του προηγμένου πακέτου τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας – Lexus Safety System +, το νέο crossover της Lexus μπορεί να καυχιέται επίσης και για τα σημαντικά διαπιστευτήρια παθητικής ασφάλειας, που προκύπτουν από την εξαιρετικά άκαμπτη πλατφόρμα Global Architecture-C, και τους 8 αερόσακους οι οποίοι περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό.

Η δεύτερη γενιά του Lexus Safety System + ενσωματώνει πολλά νέα χαρακτηριστικά για την πρόληψη ή τη μείωση της έντασης των ατυχημάτων. Πιο συγκεκριμένα, περιλαμβάνει σύστημα ανίχνευσης ποδηλάτων κατά τη διάρκεια της ημέρας και επιπλέον σύστημα ανίχνευσης πεζών κατά τη διάρκεια της νύχτας, ως μέρος του βελτιωμένου συστήματος προ-σύγκρουσης (PCS). Ο δυναμικός αυτόματος πιλότος με ραντάρ και το σύστημα διατήρησης λωρίδας παρέχουν αυτοματοποιημένη υποστήριξη οδήγησης SAE level-2 με στόχο τη μείωση της λειτουργίας του οδηγού, διατηρώντας παράλληλα τον έλεγχο του οχήματος.

Το Lexus Safety System + είναι πλέον διαθέσιμο στο 99% των μοντέλων Lexus που πωλούνται στην Ευρώπη, υλοποιώντας έτσι τη δέσμευση της μάρκας ότι τα οφέλη από τις προηγμένες τεχνολογίες ασφάλειας δεν περιορίζονται σε μοντέλα υψηλών προδιαγραφών, αλλά διατίθενται σε ολόκληρη την γκάμα των μοντέλων της Lexus.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.