Το νέο μοντέλο i30 της Hyundai, εξασφάλισε τη μέγιστη βαθμολογία, πέντε αστέρων, από τον ανεξάρτητο οργανισμό ελέγχου ασφάλειας EuroNCAP. Το αποτέλεσμα έρχεται να υπογραμμίσει την επιτυχημένη προσέγγιση της Hyundai στην υιοθέτηση καινοτόμων τεχνολογιών ασφάλειας στη νέα σειρά i30, η οποία πέτυχε την ύψιστη βαθμολογία στις κατηγορίες Ενήλικα Επιβάτη, Παιδιού Επιβάτη, Πεζού και Υποβοήθησης Ασφάλειας.
“Η βαθμολογία του i30 αποτελεί επιβράβευση των προσπαθειών μας για εφαρμογή καινοτόμων λύσεων για την ασφάλεια των επιβατών που επιλέγουν να αγοράσουν τα αυτοκίνητα μας”, δήλωσε ο Thomas A. Schmid, Chief Operating Office / Hyundai Motor Europe. “Είμαστε περήφανοι να είμαστε οι πρώτοι που επιτυγχάνουν τη μέγιστη βαθμολογία στην κατηγορία του i30, με βάση τα νέα κριτήρια που έχουν τεθεί. Με το ενισχυμένο αυτό πακέτο ασφάλειας, το i30 ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις των πελατών μας”, ολοκλήρωσε.
Με το νέο i30, η Hyundai παρουσιάζει τις τελευταίες τεχνολογίες, όπως την ενεργό ασφάλεια Hyundai SmartSenseTM. Το πολυσύνθετο πακέτο ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις των ευρωπαϊκών προτύπων ασφάλειας: Αυτόνομο Φρενάρισμα Έκτακτης Ανάγκης (ΑΕΒ) με Σύστημα Προειδοποίησης Μπροστινής Σύγκρουσης, Εντοπισμό Πεζού, Καινοτόμο Έξυπνο Σύστημα Αυτόματης Οδήγησης, Εντοπισμό Τυφλού Οπτικού Σημείου, Προειδοποίηση Προσοχής Οδηγού, Προειδοποίηση Πισινού Διασταυρούμενου Οχήματος, Σύστημα Διατήρησης Οχήματος Μεταξύ Δύο Λωρίδων, Ενημέρωση για Όριο Ταχύτητας και Υποβοήθηση Υψηλών Φώτων.
Τα αποτελέσματα του EuroNCAP δίνουν έμφαση κυρίως στο σύστημα ΑΕΒ, μαζί με το Σύστημα Προειδοποίησης Μπροστινής Σύγκρουσης και τον Εντοπισμό Πεζού, εξοπλισμό ο οποίος προειδοποιεί έγκαιρα τον οδηγό και να χρειαστεί φρενάρει το αυτοκίνητο ανάλογα. Επιπρόσθετα, το EuroNCAP έδωσε τη μέγιστη βαθμολογία στο Σύστημα Διατήρησης Οχήματος Μεταξύ Δύο Λωρίδων (LKAS). Το Σύστημα προειδοποιεί τον οδηγό για ανασφαλείς συνθήκες σε ταχύτητα άνω των 60 χλμ/ώρα, αφού παρακολουθεί τη συμπεριφορά του αυτοκινήτου.
Μια ακόμα καινοτομία αποτελεί το Σύστημα Προειδοποίησης Προσοχής Οδηγού, το οποίο βοηθά στην καταγραφή των συνηθειών του οδηγού, ανιχνεύοντας απροσεξίες ή ελλειπείς συνθήκες ασφάλειας, προς αποφυγή δυστυχημάτων. Σχεδιασμένο, δημιουργημένο, δοκιμασμένο και κατασκευασμένο στην Ευρώπη, το νέο Hyundai i30 είναι το αποτύπωμα του DNA της εταιρείας στην Ευρώπη. Αντιπροσωπεύει τις αρχές της μάρκας Hyundai και τη φιλοσοφία της εταιρείας γύρω από την κατασκευή ποιοτικών αυτοκινήτων υπερσύγχρονης τεχνολογίας για την ασφάλεια όλων των επιβατών.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.