Ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP το βαθμολόγησε με πέντε αστέρια το νέο Lexus ES. Πιο αναλυτικά, στη μετωπική πρόσκρουση τα γόνατα και οι μηροί όπως και όλες οι κρίσιμες περιοχές στο σώμα του οδηγού και του συνοδηγού είχαν καλή προστασία. Τα εμπρός και πίσω καθίσματα μαζί με τα προσκέφαλα τους απέδειξαν ότι μπορούν να προστατέψουν τον αυχένα σε μια ενδεχόμενη οπίσθια πρόσκρουση. Αρκετά καλή ήταν η προστασία των ανήλικων επιβατών ηλικίας 6 και 10 ετών στη μετωπική και στην πλευρική πρόσκρουση, ενώ ο αερόσακος του συνοδηγού μπορεί να απενεργοποιηθεί για την τοποθέτηση παιδικού καθίσματος. Όπως τα περισσότερα σύγχρονα μοντέλα έτσι και το νέο ES διαθέτει «ενεργό» καπό, το οποίο ανασηκώνεται ελαφρώς όταν οι αισθητήρες εντοπίσουν επαφή με πεζό ώστε να περιοριστεί η σφοδρότητα της σύγκρουσης. Παράλληλα καλή προστασία είχαν τα πόδια και η λεκάνη του πεζού.

Στη μετωπική πρόσκρουση τώρα σε εμπόδιο πλήρους επιφάνειας ο οδηγός έλαβε καλή προστασία, ενώ του πίσω επιβάτη κυμάνθηκε από καλή έως επαρκής, ωστόσο η λεκάνη του γλίστρησε κάτω από τη ζώνη ασφαλείας και για το λόγο αυτό επιβλήθηκε ποινή από τον EuroNCAP.Ποινή όμως έχει επιβληθεί και για το γεγονός ότι ο πλευρικός αερόσακος τύπου κουρτίνας δεν αναπτύχτηκε σωστά με αποτέλεσμα στην πλευρική πρόσκρουση το κεφάλι να έχει επαφή με σκληρή επιφάνεια, ωστόσο καλή προστασία είχε το υπόλοιπο σώμα. Το σύστημα αυτόματης πέδησης έκτακτης ανάγκης απέδειξε ότι τα καταφέρνει αρκετά καλά εντός της πόλης, αλλά και στον αυτοκινητόδρομο. Η λίστα με τα βοηθητικά συστήματα ασφαλείας περιλαμβάνει υπενθύμιση για τις ζώνες ασφαλείας των εμπρός και πίσω καθισμάτων, κάμερα που εντοπίζει τα όρια ταχύτητας, περιοριστή ταχύτητας και υποβοήθηση παραμονής στη λωρίδα κυκλοφορίας.

Αναλυτική βαθμολογία
Προστασία ενηλίκων, οδηγού-συνοδηγού: 91%
Προστασία παιδιών: 87%
Προστασία πεζών: 90%
Βοηθητικά συστήματα ασφαλείας: 77%

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.