Πενήντα χρόνια ζωής συμπληρώνει η Χρ. Καποδίστριας & Υιοί Λτδ

Την προσεχή Κυριακή, 3 Μαρτίου συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ημέρα που ο αείμνηστος Χριστόφορος Καποδίστριας, υλοποιούσε την απόφασή του να ακολουθήσει το επιχειρηματικό του ένστικτο, ιδρύοντας την Χρ. Καποδίστριας & Υιοί Λτδ. Μια απόφαση που είχε λάβει μερικούς μήνες νωρίτερα, την ημέρα της γέννησης του πρωτότοκου υιού του Κωνσταντίνου – σημερινού Co-CEO της εταιρείας – και η οποία υπαγορευόταν από την ανάγκη της εξασφάλισης των προς το ζην για την οικογένεια που δημιουργούσε, καθώς την εποχή εκείνη ο Χριστόφορος Καποδίστριας δεν διέθετε καν αυτοκίνητο.Chr Kapodistrias - Gala Dinner 50years

Στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 50χρονα η εταιρεία Χρ. Καποδίστριας & Υιοί Λτδ σχεδιάζει σειρά από δράσεις. Η πρώτη έλαβε χώρα την  Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου και αφορούσε επιχειρηματικούς συνεργάτες από την Κύπρο και το εξωτερικό, εκπροσώπους της οικονομικής και πολιτικής ζωής αλλά και των ΜΜΕ. Επρόκειτο για ένα λαμπρό Gala Dinner το οποίο τίμησαν με την παρουσία τους οι Υπουργοί Εσωτερικών και Υγείας, κ.κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης και Κωνσταντίνος Ιωάννου,  αντίστοιχα. Παρόντες ήταν επίσης οι Δήμαρχοι Λευκωσίας και Στροβόλου, κ.κ. Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης και Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, αντίστοιχα.

Ειδικά για την περίσταση αφίχθηκαν από το εξωτερικό εκπρόσωποι κολοσσιαίων οργανισμών όπως η Robert Bosch, η Hankook, η Goodyear-Dunlop, η Castrol, o Όμιλος Schaeffler, ο Όμιλος ZF, κ.α. Τον Όμιλο Temot International, του οποίου η εταιρεία Καποδίστριας είναι μέλος και μέτοχος, εκπροσώπησε ο κ. Robert Schwerbrock, αναφέροντας ότι «η Χρ. Καποδίστριας & Υιοί Λτδ συμπυκνώνει όλα εκείνα τα απαιτούμενα χαρακτηριστικά ώστε να είναι άξιο μέλος του Ομίλου μας».

«Η Χρ. Καποδίστριας & Υιοί Λτδ ιδρύθηκε ως μια μικρή εταιρεία ανταλλακτικών και σήμερα κατέχει ηγετική θέση στον τομέα του after market, υλοποιώντας το όνειρο ζωής του αείμνηστου πατέρα μας. Εορτάζουμε την επέτειο αυτή με τους ανθρώπους που βοήθησαν ώστε το όνειρο να γίνει πραγματικότητα» σημείωσε ο Co-CEO κ. Μάριος Καποδίστριας και πρόσθεσε: «είμαστε πελατοκεντρική εταιρεία και τέτοια πρέπει να παραμείνουμε. Για το λόγο αυτό επενδύουμε στις νέες, πλήρως αυτοματοποιημένες αποθήκες μας που θα είναι έτοιμες περί τα τέλη του 2020».

Chr Kapodistrias - Gala Dinner 50yearsΞεχωριστή στιγμή στην βραδιά ήταν η προβολή ενός βίντεο αφιερωμένου στη ζωή και το έργο του Χριστόφορου Καποδίστρια. «Διδάχθηκα από αυτόν ότι η σεμνότητα, το ήθος, το όραμα, η ειλικρίνεια, ο σεβασμός, η σκληρή δουλειά και πολλές άλλες αρετές και χαρακτηριστικά, είναι απολύτως απαραίτητα για την επιτυχία» ανέφερε ο έτερος Co-CEO κ. Κωνσταντίνος Καποδίστριας συνεχίζοντας: «Στις μεγάλες επιχειρήσεις τα οικονομικά αποτελέσματα, τα κέρδη και οι αριθμοί είναι σημαντικά. Μια οικογενειακή επιχείρηση πάει πέρα από αυτά. Υπάρχει η αίσθηση ευθύνης. Ευθύνη για τις προηγούμενες αλλά και τις επόμενες γενιές» τόνισε ο κ. Κ. Καποδίστριας.

Μεταθανάτια τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στην οικογένεια του Μιχάλη Καποδίστρια, αδελφού του Χριστόφορου Καποδίστρια και συνοδοιπόρου του στο επιχειρείν για πολλά χρόνια. Τιμήθηκαν επίσης για τον σημαντικότατο ρόλο που έπαιξαν στην εταιρεία, η κα Χρυστάλλα Κωνσταντίνου που μετράει 45 χρόνια υπηρεσίας στην εταιρεία Καποδίστριας, καθώς και ο κ. Γιαννάκης Κανέζος, με 40 χρόνια υπηρεσίας.

Δόθηκαν άλλες πέντε τιμητικές διακρίσεις, σε εταιρείες που συνεργάζονται για περισσότερα από 45 χρόνια με την Καποδίστριας. Αυτές είναι: Motorservice International, Schaeffler Automotive, Elring Klinger, TMD Friction, ZF Friedrichshafen

 Δείτε το βίντεο για τα 50 χρόνια της εταιρείας:

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.