Ο ανεξάρτητος δημοσιογραφικός οργανισμός Autobest, ιδρυτικό μέλος του οποίου είναι και η Κύπρος με το δημοσιογράφο Πέτρο Σουτζιή ανακοίνωσε τους φιναλίστ για το Ευρωπαϊκό ‘AUTOBEST 2019. Τα μοντέλα είναι: Τα Citroen Berlingo/Peugeot Rifter/Opel Combo, Citroen C4 Cactus, Dacia Duster, Ford Focus, Kia Ceed, και Toyota Corolla. Αυτά τα αυτοκίνητα θα διαγωνιστούν για τον μεγάλο τίτλο του «Best Buy Car of Europe in 2019». Η κριτική επιτροπή των 31 μελών θα λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις και θα ψηφήσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, με τον νικητή να ανακοινώνεται στις 15 Δεκεμβρίου.

«Φέτος έχουμε ξεπεράσει το ρεκόρ καινούργιων αυτοκινήτων που εντάσσονται στην τελική λίστα των υποψηφίων για το καλύτερο Ευρωπαϊκό αυτοκίνητο. Ο λόγος για αυτό ήταν πως η κριτική επιτροπή αποφάσισε ότι τα τρία καινούργια μοντέλα του ομίλου PSA (Citroen Berlingo/Peugeot Rifter/Opel Combo) θα λάβουν μέρος ως ένας φιναλίστ – κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στο AUTOBEST. Ο μεγάλος αριθμός αυτοκινήτων καθιστά πολύ ανταγωνιστικό των φετινό διαγωνισμό του Best Buy Car of Europe 2019! Ακόμη μια πρωτιά φέτος είναι πως η Citroen δεν έχει ένα αλλά δυο μοντέλα σαν φιναλίστ στον φετινό διαγωνισμό» δήλωσε ο Dan Vardie, Ιδρυτής και Πρόεδρος του οργανισμού AUTOBEST. Όπως κάθε χρόνο, βάσει κανονισμών, η λίστα των φιναλίστ είναι καθαρά απόφαση της κριτικής επιτροπής.

Στις 27 και 28 Νοεμβρίου, η Ευρωπαϊκή επιτροπή του AUTOBEST θα πραγματοποιήσει το καθιερωμένο της ταξίδι στο Vairano του Μιλάνο της Ιταλίας για την δοκιμή των Final 6.
«Στο AUTOBEST πραγματοποιούμε τις πιο σχετικές και πολύπλοκες δοκιμές στον χώρο της δημοσιογραφίας του αυτοκινήτου.  Πριν από λίγα χρόνια ξεκινήσαμε τις δοκιμές σε πίστα και σε δρόμο, σε συνεργασία με το ASC Vairano, την πίστα που χρησιμοποιεί το γνωστό περιοδικό Quattroruote της Ιταλίας, το οποίο είναι και μέλος του AUTOBEST. Την ίδια στιγμή φέραμε στο τραπέζι το καλύτερο και πιο προχωρημένο Q&A της βιομηχανίας. Όλα αυτά καθιστούν το ταξίδι του AUTOBEST στο Vairano την πιο ξεχωριστή συνάντηση της αυτοκινητιστικής δημοσιογραφίας στην Ευρώπη» δήλωσες ο Ilia Seliktar, Πρόεδρος της επιτροπής AUTOBEST Jury.

Το βραβείο «MANBEST 2018», που χαρίζει ένα εισιτήριο για το Hall of Fame στον καλύτερο διευθυντή της βιομηχανίας, κέρδισε φέτος η Lynda Jackson, CEO της Citroen. «Σε ένα χώρο όπου βρίσκεις περισσότερους άντρες, η Lynda αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα ηγεσίας. Γίνεται έτσι η πρώτη γυναίκα στα 18 χρόνια ύπαρξης του θεσμού που εντάσσεται «MANBEST Hall of Fame». Είμαστε κατενθουσιασμένοι για την ένταξη αυτή» δήλωσε ο Dan Vardie, Ιδρυτής και Πρόεδρος του οργανισμού AUTOBEST.

Η Lynda Jackson, CEO  της Citroen, γίνεται η πρώτη γυναίκα  που εντάσσεται στο `MANBEST` Hall of Fame

Το φετινό βραβείο «DESIGNBEST 2018» απονέμεται φέτος στον Peter Horbury, Αρχισχεδιαστή του Ομίλου Geely Automotive. Σε αυτό το Hall of Fame, εντάσσονται μόνο οι καλύτεροι σχεδιαστές αυτοκινήτων, και ο Horbury αξίζει αυτή την Ευρωπαϊκή τιμή λόγω του ότι οι πινελιές του σχεδίασαν αυτοκίνητα για πολλές μάρκες. Εδώ και πολλά χρόνια ο Peter ηγείται του Ομίλου Geely automotive, και σχεδίασε αυτοκίνητα για τις Lynk & Co, London taxi, Lotus, Volvo και την Geely.

Ο Peter Horbury, Αρχισχεδιαστής της Geely Automotive Group, ψηφίστηκε ως ο `DESIGNBEST 2018`

Το βραβείο «TECHNOBEST 2018» απονέμεται στην Γαλλική μάρκα DS για το Active Scan Suspension που πρωτοπόρησε με την χρήση μιας κάμερας, τέσσερεις διαφορετικούς αισθητήρες και τρεις επιταχυντές που μετρούν το κάθε εκατοστό του δρόμου για σκαμπανεβάσματα και τροποποιούν τις αναρτήσεις ανάλογα. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή τεχνολογία, που παρέχει στον οδηγό και στους επιβάτες βοήθεια και άνεση την ώρα της οδήγησης. Αυτό είναι το πρώτο βραβείο για την Γαλλική εταιρεία. Αυτή ήταν και η επιστροφή του βραβείου TECHNOBEST μετά από δυο χρόνια απουσίας, μιας και η επιτροπή πρέπει πρώτα να αποφασίσει πως υπάρχει μια αξιόλογη τεχνολογία σε μια χρονιά για να απονέμουν του βραβείο.

Φέτος, το βραβείο «SPORTBEST 2018» απονέμεται στην Toyota Motor Company για την εξαιρετική της παρουσίας στις πίστες του κόσμου.  H Toyota έχει μια μεγάλη και πλούσια ιστορία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, σε πολλαπλά πρωταθλήματα όπως Formula One, Indycars, το πρωτάθλημα αντοχής και φυσικά στο WRC. Το 2018 αποτέλεσε μια εξαιρετική χρονιά για την εταιρεία από την Ιαπωνία που έχει το εργοστάσιο της στην Κολωνία: Ένα τεράστιο και ιστορικό 1-2 στον θρυλικό αγώνα των 24ων ωρών του Le Mans απέδειξε πως η σκληρή δουλειά της εταιρείας απέφερε τα καλύτερα πιθανά αποτελέσματα.  Ταυτόχρονα η Toyota κυνηγάει πρωταθλήματα κατασκευαστών και οδηγών στους θεσμούς World Endurance Championship (WEC) και World Rally Championship (WRC).

Φέτος, το βραβείο `SPORTBEST 2018` απονέμεται στην Toyota Motor Company για την εξαιρετική της παρουσίας στις πίστες του κόσμου.

H κριτική επιτροπή AUTOBEST απαρτίζεται από δημοσιογράφους 31 διαφορετικών χωρών της Ευρώπης, καθιστώντας την ως την μεγαλύτερη ανεξάρτητη κριτική επιτροπή για αυτοκινητιστικά θέματα στον κόσμο. Η επιτροπή AUTOBEST μελετάει προσεκτικά όλες τις εξελίξεις της βιομηχανίας, τις ευκαιρίες που δίνει σε εργαζόμενους, την προσοχή πως το περιβάλλον και τις τεχνολογίας σε όλους τους τομείς της Ευρώπης. Συνολικά απονέμονται οκτώ διαφορετικά βραβεία στις εξής κατηγορίες: MANBEST, COMPANYBEST, ECOBEST, DESIGNBEST, TECHNOBEST, SAFETYBEST, SMARTBEST και SPORTBEST. Το AUTOBEST κυκλοφόρησε σήμερα τα πρώτα τέσσερα. Σύντομα θα έχετε και νέα για τους υπόλοιπους νικητές.

Η 18η τελετή βράβευσης θα λάβει χώρα στις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο στις 7 Φεβρουαρίου του 2019. Κάθε χρόνο, το AUTOBEST Awards Gala προσκαλεί κορυφαίους του χώρου και διευθυντές από πολλές εταιρείες κάτω από την ίδια οροφή. Με τον τρόπο αυτό, τα βραβεία πλέον αποτελούν μια από τις μοναδικές βραδιές στην Ευρώπη που βάζει στο ίδιο τραπέζι τόσους πολλούς ανταγωνιστές. Μάλιστα η βραδιά αυτή εξελίχθηκε από ένα απλό event σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων σε ένα μοναδικό παγκόσμιας τάξης gala, με καλλιτεχνικό πρόγραμμα και gourmet menu. Το 2018 Awards φιλοξενήθηκε στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας.

Σχετικά με το AUTOBEST
Ο οργανισμός AUTOBEST ιδρύθηκε το 2001 με βάσει το επαναστατικό concept “best buy car” στην Ευρωπαϊκή αγορά. Για να απονεμηθεί βραβείο AUTOBEST σε ένα αυτοκίνητο πρέπει προσφέρει τα μέγιστα στον Ευρωπαίο καταναλωτή. Τιμή, δίκτυο εξυπηρέτησης, εξαρτήματα και ευελιξία είναι τα πιο σημαντικά κριτήρια που προσέχει η επιτροπή. Το AUTOBEST είναι απόλυτα διάφανο κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας, με 13 κριτήρια-κλειδιά να κρίνουν τον νικητή.

 

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.