ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΑUTOBEST FINAL FIVE TEST

Ποιο θα είναι το «AUTOBEST Βest Buy Car of the Year»


Οι 31 εκπρόσωποι της Επιτροπής Αξιολόγησης του AUTOBEST, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος με το δημοσιογράφο Πέτρο Σουτζιή, βρέθηκαν για ένα διήμερο στην πίστα «Istanbul Park» στην Κωνσταντινούπολη. Μια πίστα που μέχρι λίγα χρόνια φιλοξενούσε αγώνα της φόρμουλα ένα και του MotoGP. Εκεί είχαμε στη διάθεση μας και τους φιναλίστ, μόλις μερικές μέρες πριν την ψηφοφορία για την ανακήρυξη του νικητή. Οδηγήσαμε τα μοντέλα τόσο μέσα στην πίστα όσο και σε δημόσιο δρόμο αξιολογώντας το κάθε ένα ξεχωριστά. Παρόν και υψηλόβαθμα μέλη από κάθε αυτοκινητοβιομηχανία με τους οποίους είχαμε διάφορες συζητήσεις, τόσο για το κάθε ένα μοντέλο ξεχωριστά όσο και για το μελλοντικά τους σχέδια.

«Στο AUTOBEST διεξάγουμε τα πιο σχετικά και πολύπλοκα δοκιμαστικά οδήγησης από όλους τους άλλους αυτοκινητιστικούς δημοσιογραφικούς οίκους. Εδώ και χρόνια τώρα, η παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου έχει αναγνωρίσει την υψηλή ποιότητα των συγκριτικών δοκιμών που πραγματοποιούμε στους δρόμους και στη πίστα αλλά και την άψογη οργάνωση και επαγγελματισμό της κριτικής επιτροπής μας»  δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής AUTOBEST, Ilia Seliktar.

Τα Nissan Juke, Opel Corsa, Peugeot 208, Renault Clio και το Skoda Kamiq είναι οι φιναλίστ του Ευρωπαϊκού AUTOBEST 2020 για το βραβείο «Best Buy Car of Europe 2020». Μετά τη δοκιμή των μοντέλων η κριτική επιτροπή των 31 δημοσιογράφων θα προχωρήσει στη ψηφοφορία η οποία θα ανακοινωθεί στα μέσα Δεκεμβρίου. Η 19η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στο Mainz της Γερμανίας στις 13 Φεβρουαρίου του 2020. Κάθε χρόνο το Gala Awards του AUTOBEST συγκεντρώνει τα κορυφαία στελέχη διαφόρων εταιρειών. Ως εκ τούτου, έχει γίνει ένα από τα μοναδικά ετήσια ευρωπαϊκά γεγονότα όπου οι ανταγωνιστές συγκεντρώνονται στο ίδιο τραπέζι με μεγάλη χαρά. Το Gala Awards AUTOBEST εξελίχθηκε τα τελευταία 19 χρόνια από ένα δείπνο σε ένα ευρωπαϊκό γκαλά με παγκόσμιας κλάσης καλλιτεχνικό περιεχόμενο και ένα μοναδικό Grand Finale για τα βραβεία AUTOBEST.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα βραβεία που δίδονται μαζί με το «Best Buy Car of Europe», το βραβείο MANBEST 2019,  που απονέμεται στα καλύτερα στελέχη της βιομηχανίας, πάει στον Michael Lohscheller, Διευθύνοντα Σύμβουλο της OPEL. Ο Michael Lohscheller ήταν ο σωστός άνθρωπος, την κατάλληλη στιγμή, με το σωστό όραμα και στρατηγική να ωθήσει τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία σε μια νέα εποχή επιτυχίας. Ο άνθρωπος που οδήγησε την εταιρεία να μεταβεί στην κερδοφορία μετά από χρόνια»,

Το φετινό βραβείο COMPANYBEST απονέμεται στον όμιλο Geely Auto. Ο όμιλος Geely είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος όμιλος αυτοκινήτων στον κόσμο σε μια εξαιρετικά ανταγωνιστική και σκληρή βιομηχανία. Η Geely ιδρύθηκε το 1986 από τον οραματιστή Πρόεδρο Li Shu Fu και σήμερα διευθύνει μάρκες όπως Lotus, Volvo, Lynk & Co, LEVC ενώ είναι πρωτοπόρος στις νέες μάρκες ηλεκτρικών οχημάτων και στις λύσεις κινητικότητας. Το βραβείο SPORTBEST 2019 απονέμεται φέτος στον θρύλο πιλότο της F1, Niki Lauda. Ένας άνθρωπος που όλη του η ζωή ήταν αφιερωμένη στην μηχανική εξέλιξη, αλλάζοντας την Formula 1 προς το καλύτερο.


Το βραβείο SAFETYBEST 2019 απονέμεται στην εταιρεία Jaguar Land Rover για τις τεχνολογίες ClearSight Clear Mirror και ClearSight Ground View. Η JLR εφαρμόζει αυτές τις επαναστατικές τεχνολογίες για να αυξήσει τα επίπεδα ασφαλείας τόσο για τον οδηγό όσο και για τους επιβάτες. Οι νικητές των βραβείων DESIGNBEST, TECHNOBEST, SMARTBEST, ECOBEST θα ανακοινωθούν μαζί με τον νικητή του «Autobest Best Buy Car of Europe 2020».

 

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.