Από την 1η Νοεμβρίου 2015 καθήκοντα προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής εκτελεί ο Luca de Meo, πρώην Αντιπρόεδρος Πωλήσεων και Marketing της AUDI AG αντικαθιστώντας τον απερχόμενο Jürgen Stackmann. Πρόκειται για τον άνθρωπο που οδηγεί με επιτυχία την επανατοποθέτηση της SEAT στην ευρωπαϊκή αγορά και έφερε την μάρκα στο δρόμο της ανάπτυξης. Μαζί με μια ομάδα εκλεκτών συνεργατών έχει δημιουργήσει ένα σαφή χάρτη επιτυχίας για τη μάρκα για τα επόμενα χρόνια. Μαζί του είχαμε μια συνομιλία για το μέλλον της Seat, τα νέα μοντέλα που έρχονται αλλά και το πόσο επηρεάστηκε η μάρκα από τα νέα πρότυπα εκπομπών ρύπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα νέα μοντέλα που έρχονται
Είμαστε σίγουροι ότι το καινούργιο Tarraco θα βοηθήσει ακόμη περισσότερο την εταιρεία να ανοιχθεί σε καινούργιους τομείς της αγοράς, ειδικά την αγορά πρώτου αυτοκινήτου. Ετοιμαζόμαστε για την κυκλοφορία του Cupra και δουλεύουμε πολύ σκληρά ταυτόχρονα για να κυκλοφορήσουμε το ηλεκτρικό μας αυτοκίνητο το 2020. Γίνεται μπόλικη δουλειά εδώ και δύο χρόνια για να δημιουργηθεί και το καινούργιο Leon που πιστεύουμε θα αποτελέσει το καλύτερο οικογενειακό αυτοκίνητο που κυκλοφορήσαμε ποτέ. Θέλουμε να πλησιάσουμε ακόμη περισσότερο το νεαρότερο κοινό. Θα δείτε πολλές απαντήσεις της Seat για το μέλλον στο σαλόνι της Γενεύης.

Πως επηρέασε τη Seat το νέο πρότυπο εκπομπών ρύπων
Στο τελευταίο τέταρτο του χρόνου θα έχουμε ακόμη περισσότερους αριθμούς μιας και είχαμε στην αρχή έλλειψη κινητήρων λόγω της αλλαγής του σκηνικού με τους κινητήρες πετρελαίου. Αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε και την γραμμή παραγωγής λόγω αυτού του γεγονότος, ενώ μπορεί να είχαμε καλή ανάπτυξη φέτος αλλά είχαμε πτώση 10%-12%. Θέλω να διαβεβαιώσω τους πάντες πως αυτή η αλλαγή στο σκηνικό δεν θα επηρεάσει καθόλου τους αριθμούς του ανθρώπινου δυναμικού μας καθώς οι αριθμοί παραγωγής δεν θα αλλάξουν.

«Προχωράμε μπροστά»
Η εταιρείας μας χτίζει για το μέλλον. Κάποτε έπρεπε να παλέψουμε για να κερδίσουμε ένα μικρό μερίδιο αγορά, να αποδείξουμε ότι αποτελούμε άξια μια παγκόσμια μάρκα και θα δείτε πόσο μακριά έχει φθάσει η Seat. Η νέα γκάμα μας θα μας φέρουν σε ένα καλό μερίδιο αγοράς ενώ δουλεύουμε σκληρά έτσι ώστε πολύ σύντομα να μπορέσουμε να αγγίξουμε αγορές στον κόσμο στις οποίες θα έπρεπε να βρισκόμαστε εδώ και καιρό αλλά, όπως προαναφέραμε, κάναμε αρκετή «πυρόσβεση» στο δικό μας στο σπίτι και τώρα είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε.

Τα βήματα της ανάπτυξης της Seat
Το πρώτο βήμα είναι ένα εργοστάσιο στην Αλγερία, όπου θα έχουμε τον πρώτο λόγο από τις μάρκες του ομίλου μας, ταυτόχρονα θα γίνει βήμα στο Μεξικό για να διπλασιάσουμε την παραγωγή εκεί και στην Λατινική Αμερική που θα βολέψει την Seat μιας και πρόκειται για Ισπανική εταιρεία. Το τρίτο μεγάλο μας βήμα θα γίνει στην Κίνα όπου ήδη υπογράφηκαν σχετικά έγγραφα με τον πρωθυπουργό και όχι μόνο για την ανέγερση κέντρου έρευνας και εξέλιξης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Σίγουρα θα συνεργαστούμε με άλλες μάρκες για εξαρτήματα και παραγωγή, αλλά το βήμα στην Κίνα είναι σίγουρα το πιο σημαντικό για μας γιατί θα αλλάξει εντελώς το σκηνικό της παγκόσμιας αγοράς το μέλλον, και η Κίνα θα είναι το επίκεντρο της τεχνολογίας της ηλεκτρικής αυτοκίνησης. Το να είμαστε εκεί θα μας βοηθήσει απίστευτα. Η θέση της Seat στην οικογένεια του ομίλου συνεχίζει να μεγαλώνει.


Luca de Meo
Ο Luca de Meo που γεννήθηκε το 1967 στο Μιλάνο είναι πτυχιούχος στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο Commerciale Luigi Bocconi di Milano και έχει περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ξεκίνησε τη καριέρα του στη Renault, πριν μετακομίσει στην Toyota Ευρώπης και στη συνέχεια εντάχθηκε στο Fiat Group όπου ήταν επικεφαλής της Lancia, Fiat και Alfa Romeo. Ήρθε στο Volkswagen Group το 2009 ως υπεύθυνος Marketing των επιβατικών αυτοκινήτων Volkswagen και του Volkswagen Group, πριν από την λήψη της θέσης μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου Πωλήσεων και Marketing της AUDI AG το 2012. Είναι επίσης μέλος του εποπτικού συμβουλίου της Ducati και της Lamborghini καθώς και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Volkswagen Group Italia.
Πρόσφατα πήρε τον τίτλο «Executive of the Year» στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας από το AutoRevista, την κορυφαία εμπορική έκδοση στην Ισπανία.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.