Η Volvo Cars θέτει έναν ιδιαίτερα φιλόδοξο στόχο. Όπως ανακοίνωσε σήμερα η σουηδική εταιρεία, επιδίωξή της είναι, έως το 2025, τα ηλεκτρικά μοντέλα να αντιπροσωπεύουν το 50% των συνολικών της πωλήσεων. H Volvo έχει ήδη ανακοινώσει από πέρυσι, σε μια παγκόσμια πρωτιά για την αυτοκινητοβιομηχανία, ότι όλα τα νέα μοντέλα που θα λανσάρει από το 2019, θα είναι διαθέσιμα και σε υβριδικές, plug-in υβριδικές ή πλήρως ηλεκτροκίνητες εκδόσεις.  Αυτέ τις μέρες, στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου, η Volvo Cars επισφραγίζει συμβολικά την ηγετική θέση της στο πεδίο της ηλεκτροκίνησης, εκθέτοντας μόνο plug-in υβριδικά μοντέλα. Πρόκειται για την πρώτη φορά που η εταιρεία εμφανίζεται σε μια έκθεση αυτοκινήτου έχοντας αποκλειστικά plug-in υβριδικά οχήματα στο stand της.

“Το περασμένο έτος δεσμευτήκαμε στην υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης, προετοιμαζόμενοι για την εποχή μετά τον κινητήρα εσωτερικής καύσης”, δήλωσε ο Χόκαν Σάμιουελσον (Håkan Samuelsson), Πρόεδρος και CEO της Volvo Cars. “Σήμερα ενισχύουμε και επεκτείνουμε αυτή τη δέσμευση στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα”.

Παράλληλα, σε μια ακόμη πρεμιέρα, η Volvo παρουσιάζει στο κοινό την Τ5 plug-in υβριδική έκδοση του νέου XC40, που μαζί με τα XC60 και XC90 συμπληρώνει την πλήρη γκάμα των SUV της. Το νέο XC40 κέρδισε πρόσφατα τον τίτλο του Aυτοκινήτου της Xρονιάς 2018, ενώ οι παραγγελίες που έχει δεχθεί η Volvo, από το λανσάρισμα του νέου μοντέλου στα τέλη του 2017, υπερβαίνουν ήδη τις 60.000 παγκοσμίως.

New Volvo XC40 T5 plug-in hybrid
Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.