Το δικαστήριο του Τόκιο ενέκρινε την επέκταση της κράτησης του Carlos Ghosn για άλλες δέκα μέρες κατόπιν αιτήματος της εισαγγελίας, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ της Ιαπωνίας.

Το πανίσχυρο αφεντικό της Renault Nissan Alliance συνελήφθη στις 19 Νοεμβρίου στο Τόκιο, στο πλαίσιο αρκετών κατηγοριών. Συγκεκριμένα, η Nissan να κατηγορεί τον πρώην αφεντικό της για τη διάπραξη καταχρήσεων εταιρικών περιουσιακών στοιχείων, όπως η χρήση πολυτελών κατοικιών εις βάρος της εταιρείας.

Μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου που λήγει η κράτηση οι εισαγγελείς πρέπει να αποφασίσουν αν θα τον απαλλάξουν ή να τον κατηγορήσουν. Σε άλλη περίπτωση, ο Carlos Ghosn ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες, θα μπορούσε να συλληφθεί εκ νέου και η διαδικασία θα επαναληφθεί.

Ο 64χρονος Carlos Ghosn βρίσκεται τώρα σε κελί φυλακών στο Βόρειο Τόκιο. Οι δικηγόροι του δεν μπορούν να παραστούν στις ακροάσεις και οι επισκέψεις είναι πολύ περιορισμένες.

O Ghosn είναι ύποπτος για οικονομικές ατασθαλίες ενός δισεκατομμυρίου γιέν ετησίως (7,7 εκατομμύρια ευρώ) την περίοδο Απριλίου 2010 έως Μαρτίου 2015, με δημόσια έγγραφα που υπέβαλε η εταιρεία στις ιαπωνικές οικονομικές αρχές. Ωστόσο, πηγές αναφέρουν ότι αυτή η κατάσταση άρχισε το 2009 και συνεχίστηκε μέχρι και πέρυσι.

Σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης, ο γάλλος πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Shinzo Abe μπορεί να θέσουν το ζήτημα στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20, η οποία ξεκίνησε την Παρασκευή στην Αργεντινή.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.