Ακόμη ένα θύμα του Brexit φαίνεται να είναι και το καινούργιο X-Trail της Nissan. Η Ιαπωνική εταιρεία, που έχει εργοστάσιο παραγωγής στο Sunderland της Αγγλίας, έχει ακυρώσει όλα τα μελλοντικά πλάνα παραγωγής του μοντέλου. Η εταιρεία, μιλώντας για την απόφαση, αναφέρθηκε στο αβέβαιο μέλλον και σχέση της Βρετανίας και της Ευρώπης, επιμένοντας πως το X-Trail θα παράγεται πλέον αποκλειστικά στην Ιαπωνία.
«Η απόφαση αυτή πάρθηκε καθαρά για επαγγελματικούς λόγους, η συνεχόμενη αβεβαιότητα που επικρατεί γύρω από τις μελλοντικές σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρώπης, δεν βοηθούν εταιρείες, όπως την δική μας, για να σχεδιάσουν το μέλλον τους» δήλωσε ο Πρόεδρος της Nissan Ευρώπης Gianluca de Ficchy, σε δήλωσε του την προηγούμενη Κυριακή. Ο Υπουργός Εμπορείου της Βρετανίας, Greg Clark, χαρακτήρισε την απόφαση σαν «πλήγμα για τον τομέα αυτό». Το εργοστάσιο στο Sunderland, που δεσμεύτηκε να συνεχίσει να παράγει αυτοκίνητα 6 μήνες μετά από την αρχική απόφαση για Brexit, από ότι φαίνεται δεν μπορεί να συνεχίσει μέσα σε αυτό το δύσκολο περιβάλλον. Στο εργοστάσιο εκείνο παράχθηκαν επίσης και τα Juke, Leaf και δυο μοντέλα της Infiniti. Αξίζει να σημειωθεί πως οι πωλήσεις του X-Trail έπεσαν κατά 31% στο 2018, λόγω του πλήγματος που δέχθηκαν τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα στην παγκόσμια αγορά.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.