Μπαίνει και η Mini  στην ηλεκτρική αγορά με SUV

Mini SUV

2020 MINI Countryman John Cooper WorksΗ Mini θα παρουσιάσει δύο νέα μοντέλα SUV, και ένα από αυτά θα φέρει πλήρως ηλεκτρικό κινητήρα, για να ανταποκριθεί στις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις των παγκόσμιων αγοραστών αυτοκινήτων. Το ηλεκτρικό μοντέλο θα είναι ένα συμπαγές SUV που έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με τον κινεζικό συνεργάτη της BMW Group, Great Wall δήλωσε το περιοδικό Autocar του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το SU(E)V θα εξαχθεί σε διεθνείς αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Ευρώπης, ανέφερε το περιοδικό. Δεν δόθηκε ημερομηνία για την κυκλοφορία του ακόμη ενώ θα κατασκευαστεί στο Zhangjiagang, κοντά στη Σαγκάη, σε ένα νέο εργοστάσιο. Η παραγωγή έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2022. Το δεύτερο SUV θα διαθέτει ηλεκτροκινητήρες και κινητήρες με καύσιμο, προσθέτοντας ότι το όχημα θα τοποθετηθεί πάνω από το συμπαγές SUV Countryman στην γκάμα της εταιρείας. Το πλήρες ηλεκτρικό SUV ίσως να φέρει το σήμα Paceman, ενώ το μεγαλύτερο μοντέλο ίσως να ονομαστεί Traveller, σύμφωνα με τo άρθρο.

Ο επικεφαλής πωλήσεων του BMW Group, Pieter Nota, είχε προηγουμένως αφήσει να υπονοηθεί ότι η Mini θα λανσάρει ένα άλλο SUV. «Αυτό είναι ένα τμήμα υπό ανάπτυξη», δήλωσε ο Nota στο Automotive News Europe πέρυσι. «Χωρίς να αποκαλύψουμε τίποτα, θα δούμε ανάπτυξη σε αυτό το τμήμα.» To Autocar δήλωσε πως το νέο, μεγαλύτερο Mini SUV θα κατασκευαζόταν στην πλατφόρμα CLAR του BMW Group, πράγμα που σημαίνει ότι το μοντέλο θα μπορούσε να κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας των ΗΠΑ στη Νότια Καρολίνα. Η μοναδική προσφορά της Mini στον ταχέως αναπτυσσόμενο τομέα SUV της Ευρώπης είναι το Countryman. Το μοντέλο, το οποίο προσφέρεται με ένα plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης (φαίνεται), κατέλαβε την έκτη θέση στην premium κατηγορία SUV/crossover πέρυσι.

Η προσθήκη ενός μεγαλύτερου SUV θα αντιμετώπιζε τις αργές πωλήσεις της Mini στις ΗΠΑ, οι οποίες κορυφώθηκαν στις 66.502 το 2013. Η μάρκα δήλωσε εκείνη τη χρονιά ότι θα πουλούσε περισσότερα από 100.000 οχήματα ετησίως έως το 2020, αλλά πέρυσι οι πωλήσεις της Mini στις ΗΠΑ μειώθηκαν 17% σε 36.092).

Η Mini είπε στην τελευταία ετήσια έκθεσή της που δημοσιεύθηκε τον Μάρτιο ότι «η αβεβαιότητα του Brexit και ο έντονος ανταγωνισμός στην κατηγορία μικρών και συμπαγών αυτοκινήτων έπαιξαν σημαντικό ρόλο» στην πτώση των πωλήσεων της Mini. Με το Brexit να ολοκληρώνεται, πλέον η Mini κοιτάζει μπροστά, ενώ το BMW Group δήλωσε νωρίτερα φέτος ότι καθυστέρησε την ανάπτυξη του επόμενης-γενιάς Mini hatchback, που παράγεται στην Οξφόρδη της Αγγλίας.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.