Μεγαλώνει η γκάμα των SUV της Skoda. Και αυτό φάνηκε στο Σαλόνι της Γενεύης όπου η εταιρεία παρουσίασε το πρωτότυπο Vision X Concept. Με πολλά σχεδιαστικά στοιχεία με τα μεγαλύτερα Karoq και Kodiaq, το Vision X Concept διαθέτει μια εντυπωσιακή σχεδίαση και διαστάσεις4.250 χλστ., 1.800 χλστ. και 2.645 χλστ για μήκος, πλάτος και μεταξόνιο. Ξεχωρίζουν τα εμπρός Led φωτιστικά σώματα δυο επιπέδων, αλλά και το γεγονός ότι τόσο η μάσκα όσο και το σήμα της Skoda είναι φωτιζόμενα. Παράλληλα, η μαύρη οροφή του σχηματίζει διχρωμία με το υπόλοιπο αμάξωμα, ενώ οι χειρολαβές είναι ενσωματωμένες στις πόρτες. Στο εσωτερικό κυριαρχεί ο μινιμαλισμός με ελάχιστους διακόπτες, ενώ ξεχωρίζει η κεντρικά τοποθετημένη έγχρωμη μεγάλη οθόνη σε μορφή tablet, το τιμόνι με τις δυο ακτίνες και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων.

Το νέο Vision X θα είναι το πρώτο μοντέλο της Skoda που θα μπορεί να κινηθεί με φυσικό αέριο CNG, ηλεκτρικό ρεύμα και βενζίνη. Το υβριδικό σύστημα του μοντέλου  περιλαμβάνει βενζινοκινητήρα που λειτουργεί και με φυσικό αέριο, αλλά και δυο ηλεκτροκινητήρες. Έτσι οι εκπομπές C02 στην ατμόσφαιρα πέφτουν στα μόλις 89 γρ./χλμ. Ο ηλεκτροκινητήρας του πίσω άξονα παίρνει ενέργεια από μπαταρία ιόντων λιθίου 48 Volt, η οποία φορτίζεται κατά τη διάρκεια της πέδησης. Ακόμα, το νέο Vision X θα μπορεί να μεταδώσει την κίνηση στους εμπρός, στους πίσω και στους τέσσερις τροχούς ανάλογα με τις ανάγκες του δρόμου στον οποίο κινείται.

Ο βενζινοκινητήρας του νέου Vision X είναι ο τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος 1.5 λίτρων TSI G-TEC που είναι σχεδιασμένος, ώστε να δέχεται και φυσικό αέριο αποδίνοντας 130 ίππους και 250 Nm ροπής.

 

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.