Μεγαλώνει η γκάμα των SUV της Skoda. Και αυτό φάνηκε στο Σαλόνι της Γενεύης όπου η εταιρεία παρουσίασε το πρωτότυπο Vision X Concept. Με πολλά σχεδιαστικά στοιχεία με τα μεγαλύτερα Karoq και Kodiaq, το Vision X Concept διαθέτει μια εντυπωσιακή σχεδίαση και διαστάσεις4.250 χλστ., 1.800 χλστ. και 2.645 χλστ για μήκος, πλάτος και μεταξόνιο. Ξεχωρίζουν τα εμπρός Led φωτιστικά σώματα δυο επιπέδων, αλλά και το γεγονός ότι τόσο η μάσκα όσο και το σήμα της Skoda είναι φωτιζόμενα. Παράλληλα, η μαύρη οροφή του σχηματίζει διχρωμία με το υπόλοιπο αμάξωμα, ενώ οι χειρολαβές είναι ενσωματωμένες στις πόρτες. Στο εσωτερικό κυριαρχεί ο μινιμαλισμός με ελάχιστους διακόπτες, ενώ ξεχωρίζει η κεντρικά τοποθετημένη έγχρωμη μεγάλη οθόνη σε μορφή tablet, το τιμόνι με τις δυο ακτίνες και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων.

Το νέο Vision X θα είναι το πρώτο μοντέλο της Skoda που θα μπορεί να κινηθεί με φυσικό αέριο CNG, ηλεκτρικό ρεύμα και βενζίνη. Το υβριδικό σύστημα του μοντέλου  περιλαμβάνει βενζινοκινητήρα που λειτουργεί και με φυσικό αέριο, αλλά και δυο ηλεκτροκινητήρες. Έτσι οι εκπομπές C02 στην ατμόσφαιρα πέφτουν στα μόλις 89 γρ./χλμ. Ο ηλεκτροκινητήρας του πίσω άξονα παίρνει ενέργεια από μπαταρία ιόντων λιθίου 48 Volt, η οποία φορτίζεται κατά τη διάρκεια της πέδησης. Ακόμα, το νέο Vision X θα μπορεί να μεταδώσει την κίνηση στους εμπρός, στους πίσω και στους τέσσερις τροχούς ανάλογα με τις ανάγκες του δρόμου στον οποίο κινείται.

Ο βενζινοκινητήρας του νέου Vision X είναι ο τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος 1.5 λίτρων TSI G-TEC που είναι σχεδιασμένος, ώστε να δέχεται και φυσικό αέριο αποδίνοντας 130 ίππους και 250 Nm ροπής.

 

 

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.