Ένα από τα εμβληματικότερα μοντέλα στην γκάμα της Mercedes-Benz είναι η G-Class η οποία ανανεώθηκε πρόσφατα και στο Σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα της η δυνατότερη έκδοσή της. Πρόκειται για τη Mercedes-AMG G63 της οποίας η ισχύς προέρχεται από το γνώριμο V8 σύνολο των Γερμανών με τα δύο τούρμπο, χωρητικότητας 4.0 λίτρων το οποίο αποδίδει 585 ίππους και 850 Nm ροπής και αντικαθιστά τον κινητήρα των 5.5 λίτρων. Το κιβώτιο με το οποίο συνδυάζεται αυτό το μοτέρ είναι αυτόματο με εννέα σχέσεις. Σύμφωνα με τη Mercedes το 0-100 χλμ./ώρα είναι υπόθεση 4.5 δευτερολέπτων και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 220 χλμ./ώρα. Οι υποψήφιοι πελάτες θα μπορούν να εξασφαλίσουν τελική ταχύτητα 240 χλμ./ώρα αν επιλέξουν το προαιρετικό πακέτο AMG Driver’s Package.

Εκτός από τον κινητήρα, αισθητά βελτιωμένο είναι και το σασί της G63. Μπορεί και πάλι να είναι τύπου σκάλας προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι δε θα υπάρξουν εκπτώσεις στις εκτός δρόμου ικανότητες αλλά η ανεξάρτητη ανάρτηση που έχει χρησιμοποιηθεί στο εμπρός μέρος και οι πολλαπλοί σύνδεσμοι πέντε σημείων που έχουν χρησιμοποιηθεί στο πίσω μέρος σε συνδυασμό με το ελαφρύτερο και κατά 55% πιο άκαμπτο πλαίσιο συμβάλλουν τα μέγιστα στη βελτίωση της οδηγικής συμπεριφοράς. Όσον αφορά την εξωτερική εμφάνιση οι αλλαγές είναι μικρές. Πιο συγκεκριμένα έχει χρησιμοποιηθεί διαφορετική γρίλια σε σχέση με τις απλές εκδόσεις, νέοι προφυλακτήρες, μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, φωτιστικά σώματα LED και ζάντες αλουμινίου που μπορούν να έχουν διάμετρο μέχρι 22 ίντσες.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές είναι περισσότερες με βασικότερη όλων τις δύο οθόνες 12.3 ιντσών οι οποίες είναι ενσωματωμένες σε ένα κοινό πλαίσιο δίνοντας την αίσθηση μίας συνεχόμενης οθόνης. Η μία οθόνη αντικαθιστά τον πίνακα οργάνων ενώ η άλλη χρησιμεύει για τον έλεγχο του infotainment. Ακόμα, αλλαγές έχουν υπάρξει και στους χώρους οι οποίοι είναι αρκετά μεγαλύτεροι τόσο για τους εμπρός όσο, κυρίως, για τους πίσω επιβάτες.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.