Πρόσφατα η Porsche γιόρτασε τα 25 χρόνια συνεργασίας της με το θρύλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι Walter Rohrl. Δεν υπολόγισε όμως ότι ο Γερμανός δεν «μασά τα λόγια του»! Σε συνέντευξη του στη Γερμανική τηλεόραση, ο 71 Rohrl κατέκρινε ανοιχτά την μεταστροφή της αυτοκινητοβιομηχανίας προς τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ χαρακτήρισε την ηλεκτροκίνηση καταστροφική για τα αυτοκίνητα αλλά και για το περιβάλλον.

Επίσης, δήλωσε ότι δεν τον ενδιαφέρει να συμμετάσχει στην εξέλιξη του ηλεκτρικού Mission E ή οποιουδήποτε άλλου ηλεκτρικού μοντέλου της Porsche, κάτι είχε σαν αποτέλεσμα να θορυβηθεί η γερμανική εταιρία, με το Εποπτικό Συμβούλιο του Ομίλου της VW να ζητά την απομάκρυνση του. Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι (1980 – 1982) είναι βασικό στέλεχος της ομάδας εξέλιξης των μοντέλων της Porsche εδώ και 25 χρόνια. Δεν θα είναι όμως για την εξέλιξη του επαναστατικού Mission E. Όταν ρωτήθηκε τι θα κάνει ο ίδιος απάντησε: «είτε θα έχω πάρει σύνταξη είτε δεν θα ασχοληθώ καθόλου με αυτό».

Τέλος, τον αφήνουν αδιάφορο οι αγώνες της Formula E και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ακούγονται σαν αυτοκινητάκι του Golf! «Απλώς, δεν με ενδιαφέρει! Ακόμα και αν κέρδιζε η Porsche, δεν θα με ενδιέφερε. H ιδέα του να φτιάξεις ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο μόνο για αγώνες μέσα στην πόλη είναι γελοίο».

Για όσους ξέρουν γερμανικά, δείτε τη συνέντευξη του Rohrl στη γερμανική τηλεόραση:

https://www.youtube.com/watch?v=3rJIa5CQNr4

 

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.