Κράτα γερά, Alex…

Alex Zanardi

Alex ZanardiΣε σοβαρή κατάσταση βρίσκεται ο Alex Zanardi, έπειτα από μετωπική σύγκρουση με φορτηγό κατά την διάρκεια αγώνα στην Σιένα της Ιταλίας. Ο δυο φορές πρωταθλητής του CART, τέσσερεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης και πρώην οδηγός της F1, βάσει μαρτυριών, βρέθηκε στιγμιαία στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας του δρόμου σε ένα κατηφορικό σημείο, και δεν πρόλαβε να αποφύγει φορτηγό (το οποίο, με την σειρά του, προσπάθησε επίσης να αποφύγει την σύγκρουση). Ως αποτέλεσμα της σύγκρουση, ο Ιταλός υπέστη σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.

Μετά από άμεση μεταφορά του σε νοσοκομείο, ο Zanardi χειρουργήθηκε επί τρεις ώρες και τοποθετήθηκε σε τεχνητό κώμα, με τον υπεύθυνο νευροχειρουργό Giuseppe Oliveri να δηλώνει πως η επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και, παρόλο που θεωρεί σοβαρή την κατάσταση του, βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Alex Zanardi
Τα μηνύματα ελπίδας και οι ευχές από όλο τον κόσμο της ταχύτητας δεν σταμάτησαν λεπτό, με τον πελώριο Mario Andretti να δηλώνει «Είμαι αγχωμένος και τρομαγμένος για τον Alex, κρατάω την αναπνοή μου. Είμαι οπαδός του. Είμαι φίλος του. Σας παρακαλώ κάντε αυτό που κάνω και εγώ, προσευχηθείτε για αυτό τον υπέροχο άνθρωπο».
Ως γνωστόν, ο Alex Zanardi έχασε και τα δυο του πόδια σε ατύχημα στην πίστα Lausitzring σε αγώνα του CART IndyCar το 2001. Εκείνη την μάχη την κέρδισε, κατακτώντας τέσσερα χρυσά μετάλλια στην συνέχεια. Ελπίζουμε να βγει και εδώ νικητής.

Κράτα γερά, Alex

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.