Κράτα γερά, Alex…

Alex Zanardi

Alex ZanardiΣε σοβαρή κατάσταση βρίσκεται ο Alex Zanardi, έπειτα από μετωπική σύγκρουση με φορτηγό κατά την διάρκεια αγώνα στην Σιένα της Ιταλίας. Ο δυο φορές πρωταθλητής του CART, τέσσερεις φορές χρυσός Ολυμπιονίκης και πρώην οδηγός της F1, βάσει μαρτυριών, βρέθηκε στιγμιαία στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας του δρόμου σε ένα κατηφορικό σημείο, και δεν πρόλαβε να αποφύγει φορτηγό (το οποίο, με την σειρά του, προσπάθησε επίσης να αποφύγει την σύγκρουση). Ως αποτέλεσμα της σύγκρουση, ο Ιταλός υπέστη σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.

Μετά από άμεση μεταφορά του σε νοσοκομείο, ο Zanardi χειρουργήθηκε επί τρεις ώρες και τοποθετήθηκε σε τεχνητό κώμα, με τον υπεύθυνο νευροχειρουργό Giuseppe Oliveri να δηλώνει πως η επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και, παρόλο που θεωρεί σοβαρή την κατάσταση του, βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Alex Zanardi
Τα μηνύματα ελπίδας και οι ευχές από όλο τον κόσμο της ταχύτητας δεν σταμάτησαν λεπτό, με τον πελώριο Mario Andretti να δηλώνει «Είμαι αγχωμένος και τρομαγμένος για τον Alex, κρατάω την αναπνοή μου. Είμαι οπαδός του. Είμαι φίλος του. Σας παρακαλώ κάντε αυτό που κάνω και εγώ, προσευχηθείτε για αυτό τον υπέροχο άνθρωπο».
Ως γνωστόν, ο Alex Zanardi έχασε και τα δυο του πόδια σε ατύχημα στην πίστα Lausitzring σε αγώνα του CART IndyCar το 2001. Εκείνη την μάχη την κέρδισε, κατακτώντας τέσσερα χρυσά μετάλλια στην συνέχεια. Ελπίζουμε να βγει και εδώ νικητής.

Κράτα γερά, Alex

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.