Η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ) και ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (ΚΟΑ) υπέγραψαν πρόσφατα συμφωνία, η οποία θέτει γραπτώς τη μορφή της συνεργασίας των δύο πλευρών αναφορικά με τη Γιορτή των Αρίστων, η οποία διοργανώνεται από την ΕΑΚ ανελλιπώς από το 1974, υπό την αιγίδα του ΚΟΑ. Η συμφωνία χαρακτηρίζεται ως ιστορική, γιατί υπεγράφη για πρώτη φορά από την έναρξη της συνεργασίας των δύο Οργανισμών. Η υπογραφή της συμφωνίας έγινε στα γραφεία του ΚΟΑ στη Λευκωσία, από τον πρόεδρο του ΚΟΑ κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη και τον πρόεδρο της ΕΑΚ κ. Ηρόδοτο Μιλτιάδους.

Παρόντες στην τελετή υπογραφής από πλευράς ΚΟΑ ήταν η γενική διευθύντρια Δρ. Μαίρη Χαραλάμπους Παπαμιλτιάδη, τα μέλη του Δ.Σ. κ. Κωστάκης Κουκκουλής και κα. Δώρα Κυριάκου και ο λειτουργός Τύπου κ. Νεόφυτος Γεωργίου. Από πλευράς ΕΑΚ, παρευρέθηκαν ο γενικός γραμματέας κ. Μικαέλο Παπαδάκης και το μέλος του Δ.Σ. κ. Ανδρέας Παυλίδης.

KOA EAK MoU 2Η συμφωνία ΚΟΑ-ΕΑΚ έχει ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2022 και καλύπτει τις Γιορτές Αρίστων που θα διεξαχθούν τα έτη 2021 και 2022. Με βάση τη συμφωνία, η Γιορτή των Αρίστων -η οποία διοργανώνεται από την ΕΑΚ- θα συνεχίσει να τίθεται υπό την αιγίδα του ΚΟΑ, στη βάση συγκεκριμένης συμφωνίας.

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία της ΕΑΚ, τους ευχαρίστησε για τη στενή συνεργασία, ενώ τόνισε ότι ο Οργανισμός θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα από την ΕΑΚ και τις ενέργειες της Ένωσης στον τομέα όπου δραστηριοποιείται. Ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε και στις δράσεις του ΚΟΑ, οι οποίες επεκτείνονται σε πολλούς τομείς του κυπριακού αθλητισμού, λέγοντας ότι η στήριξη των αθλητικών συντακτών προς τον Οργανισμό είναι σημαντική και ευπρόσδεκτη.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΑΚ, κ. Ηρόδοτος Μιλτιάδους, αφού ευχαρίστησε τον ΚΟΑ για τη διαχρονική στήριξη προς την οργάνωση, τόνισε ότι η Γιορτή των Αρίστων, ως η σημαντικότερη τελετή βράβευσης της Κύπρου, είναι σημαντικό να λαμβάνει τη στήριξη των φορέων του αθλητισμού στην Κύπρο, με τη συμφωνία με τον ΚΟΑ να αποτελεί ένα πολύ σημαντικό θετικό βήμα για την ΕΑΚ.

Η Γιορτή των Αρίστων του 2019 πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιανουαρίου 2020 στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.