ΕΑΚ:

EAK ΚαταστατικήΜε αθρόα συμμετοχή των μελών της, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης 17 Δεκεμβρίου 2019 στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία η Καταστατική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ). Η Καταστατική Γενική Συνέλευση συγκλήθηκε από την ΕΑΚ με σκοπό την εναρμόνιση του καταστατικού της με τον περί Σωματείων και Ιδρυμάτων Νόμου του 2017, ενώ επιπλέον τέθηκαν προς ψήφιση από τα μέλη και μια σειρά από προτεινόμενες από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΑΚ καταστατικές αλλαγές, οι οποίες στόχο είχαν να κάνουν πιο αποδοτική και πιο μοντέρνα την Ένωση Αθλητικογράφων.

Οι προτεινόμενες αλλαγές αποτέλεσαν υλοποίηση των προγραμματικών θέσεων που υιοθέτησε το Δ.Σ. με την εκλογή του, τον Ιούνιο του 2018. Όλες οι προτεινόμενες αλλαγές εγκρίθηκαν από τη γενική συνέλευση και ενσωματώθηκαν στο καταστατικό της ΕΑΚ. Η συμμετοχή των μελών στη συζήτηση των προτεινόμενων αλλαγών έγινε μέσα σε εξαιρετικό κλίμα, ενώ πολύ βοηθητική ήταν η στήριξη της διαδικασίας από τους νομικούς σύμβουλους της ΕΑΚ, κ. Γιάννη Ιωάννου και κ. Μιχάλη Ιωάννου.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η έγκριση της πρότασης του Δ.Σ. για συμπερίληψη ατόμων και των δύο φύλων στο συμβούλιο, με διεύρυνση του Δ.Σ. σε περίπτωση που στις εκλογές, δεν εκλεγούν άτομα και από τα δύο φύλα. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό βήμα στη μάχη για ίσες ευκαιρίες ανδρών και γυναικών, ειδικά αν ληφθεί υπόψη ότι από το 1973 δεν υπήρξε ποτέ γυναικεία παρουσία στο Δ.Σ. της ΕΑΚ. Σημαντική, στον τομέα της ισότητας των φύλων, αποτέλεσε και η έγκριση της πρότασης για διαχωρισμό σε κατηγορίες ανδρών και γυναικών των κορυφαίων ομάδων στη Γιορτή των Αρίστων.

Ανάμεσα στις αλλαγές που υιοθετήθηκαν, ήταν και η δυνατότητα το Δ.Σ. να διευρύνεται μέχρι και με δύο άτομα, τα οποία θα λαμβάνουν τη θέση συμβούλου, χωρίς όμως δικαίωμα ψήφου, κάτι που θα δώσει την ευκαιρία για ανάληψη μεγαλύτερου φόρτου εργασίας από τη διοίκηση της ΕΑΚ. Εγκρίθηκε επίσης η δυνατότητα πιστοποίησης από την Ένωση Αθλητικογράφων «Αναγνωρισμένων Συνεργατών/Φωτογράφων», για άτομα που δεν θα πληρούν τα κριτήρια να ενταχθούν στην ΕΑΚ ως μέλη, αλλά θα μπορούν να λαμβάνουν πρόσβαση και ευκολίες στις δράσεις της ΕΑΚ και στα αθλητικά γεγονότα.

Με το πέρας της Καταστατικής Γενικής Συνέλευσης, δόθηκε η ευκαιρία στα μέλη να ανοίξουν διάλογο με το Δ.Σ. της ΕΑΚ, για διάφορα θέματα που απασχολούν το χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας. Το Δ.Σ. της ΕΑΚ είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τα μέλη, μεταξύ άλλων, για τις ενέργειες που κάνει στο θέμα της ασφάλειας των ΜΜΕ στα γήπεδα, για τις επαφές με φορείς και σωματεία και την πολιτική που ακολουθεί το Δ.Σ. στο θέμα αυτό.

Ανακοινώθηκε στα μέλη η ένταξη της Τράπεζας Κύπρου στη χορηγική οικογένεια της ΕΑΚ, η οποία έλαβε την τρίτη και τελευταία θέση στην κατηγορία των Χρυσών Χορηγών της Γιορτής των Αρίστων, όπου βρίσκονται επίσης η Unicars και η Cytavision. Μέγας χορηγός της ΕΑΚ και της Γιορτής των Αρίστων, παραμένει γι΄ άλλη μια χρονιά η ΟΠΑΠ Κύπρου.

Πριν την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης, τα μέλη της ΕΑΚ είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ροφήματα και σνακ από τα Starbucks, που πλέον είναι Υποστηρικτής της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου.

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.